bugün

beşiktaş

türkiye'nin en iyi taraftarına sahip olan takım.

bakınız yukarıdaki cümle bu sıralar gerçekten önemli olan cümledir.
malum olaylarla birlikte çarşı taraftarı tekrar gündeme geldi. övüle övüle bitirilemiyor çarşı.

arkadaşlar çarşı, bu futbol denen olayın nirvanasıdır. hiç bir ülkede böyle taraftar göremezsiniz. belki fenerbahçe taraftarı kadar zengin değiller/değiliz ama cepteki son parayla maça giden adamlar tanıyorum ben.

futbolun sadece futbol olmadığını, yeri geldiğinde kulubun, yeri geldiğinde futbolcunun bile yanında olan taraftara sahiptir beşiktaş takımı. aşkın anlamıdır beşiktaş.

bu sözlükte onlarca futbol trollü var. ve hepsi ya galatasaraylı yada fenerbahçeli. bakın hepsi diyorum, bi tane bile beşiktaş'ı savunan futbol trollü yok.

ama gel gör ki, en çok entry alan takım başlıkları da beşiktaş ile ilgilidir. youtube'ta yüzlerce beşiktaş videosu bulunmakta. belki de fb ile gs'nin üç katı kadar. sözlükteki şu başlıklar bile galatasaray yada fenerbahçe ile ilgili benzer başlıklardan kat kat fazla entry almış.
(bkz: sözlükteki beşiktaşlı yazarlar)
(bkz: çarşı)
(bkz: yaratıcı beşiktaş taraftarı)

şunu demek istiyorum; beşiktaş, beşiktaşlılara özgüdür. bizi kimsenin anlamasına gerek yok. çarşı da beşiktaş'a özgüdür.
millet sevsin diye çarşı eylemlere katılmadı. çarşı'nın popüler kültür yaptığını zannetmeyin.

edit: https://www.youtube.com/watch?v=y7aTqMxyI0M
© copyright 2005 - 2026