bugün

prag

2 günde gezebileceğiz fantastik şehir.

öncelikle her yere yürüyerek gidebilirsiniz. tren garında indikten sonra old town'a inmek 15-20 dakikanızı alır. tramvay ve metro ağı elbette süper ancak tavsiyem bu şehirin binalarını, sokaklarını ve önemlisi kadınlarını yürürken görmenizdir.

biz iki arkadaş wencels square 36 numarada bulunan hotel apartments'de geceliği 50 euro'ya kaldık. hotelin resepsiyonu ile odaların bulunduğu binalar bir birinden farklı. dolayısıyla bu otelde 2 kişi kalacağız deseniz bile odada mini bir konser verecek kadar kişiyi toplayabilirsiniz. odaları temiz, lcd tv, mutfak, kombi ve wifi mevcut. ancak aileyle kalınmasını tavsiye etmem. apartman biraz tenha gibi duruyor. örneğin gece 3'de odaların zillerini sırayla çalan bir arkadaşa denk geldik. kafa güzel olduğundan arkadaşlarının kaldığı odayı tutturamamış.

para bozdurma konusuna bir çok arkadaş değinmiş ben de değineyim. evet bir çok döviz bürosu alt limit diye bir şey uyguluyor. çoğu yerde 100 euro altı döviz bozdurmak isterseniz 1 euro 15-16 korono civarında. ancak adam gibi yer bulursanız bu rakamlar 25 korono civarına çıkıyor. biz panksa caddesindeki suriyelilerin sahibi olduğu bir döviz bürosundan 0 komisyon ile paramızı sorunsuz olarak bozdurabilidik.

gezilecek yerleri herkes yazmış zaten çok da ötesi yok. ancak astronomik saatin performansından çok şey beklemeyin. charles köprüsü o kadar da romantik değil (yanımdaki erkek arkadaşım vardı !1!). prag castle ise tarihi açıdan ciddi bir zenginlik içeriyor.

paralı seks hayatı içinse ilk tercihiniz ve smeckách caddesi olabilir. biz gitmedik tabi bir arkadaş söyledi. yine aynı arkadaşın dediğine göre başka mekanlar da mevcut.

hediyelik eşya için havelská caddesinde güzel standlar var. biraz pahalı ama pazarlık yapmayı unutmayınız.

prag çok da mükemmel bir şehir değil. evet kesinlikle güzel ama dediğim gibi bir şeyleri eksik sanki. yine de prag'dan geriye dönecek olmanın en zor yanı, o güzel kızları. buradan hepsine, fırsat bulmuşken, sevgilerimi yolluyorum.

edit: ben de erkeğim.