bugün
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı21
- sözlük erkekleri kadın olsa nasıl görünürdü8
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek14
- bir daha doğmayacak olmak5
- linkedin6
- evrene bir mesaj bırak7
- kızla konuşmaya çalışmak2
- sevgiliden gelen ilk canımlı mesaj5
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- son 3 günde sadece 5 saat uyumuş olmak2
- yunan kültürü vs türk kültürü2
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler10
- uzun bir yolculuğa çıkma isteği2
- izinli yazarın entry girebilmesi7
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- macbook neo2
- 17 haziran 2026 erhan karaal'ın kaçırılması2
- islam düşmanlarına epstein şoku13
- abd iran mutabakatındaki 5 madde2
- muhafazeküler4
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- ismail kartal10
- hiçbir kızın senden hoşlanmaması8
- nagihan'a üzülmek2
- şu anda ne yapıyorsun19
- iş verenlerin aç gözlü olması11
- kılıçdaroğlu'nun aradığı desteği bulamaması3
- arkadaşlar uyudunuz mu6
- yusuf tekin'in öğrencinin bağcığını bağlaması2
- kilo verdiren gıda4
- bugün ne yedin10
- kendi rızasıyla kabak tatlısı yiyen insan2
- zeki ve cool biriyle sohbet etmek2
- 18 haziran 2026 yusuf ziya gümüşel'in tahliyesi4
- org vs synthesizer4
- izmir'in yıllar sonra chp den kurtulması2
- tripofobisi olanlar revani yemezler4
- sokak röportajı veren sıradan vatandaş3
- 2026 dünya kupası13
- böceği öldürmek yerine dışarı atan insaflı kişi8
- hocalı katliamı2
- bir gün ölecek olmak6
- kemal derviş5
- 30 lu yaşlar14
- azizlik neden ispanyollara mahsus4
- işi düşünce aramak2
- yanlışlıkla erkek sikmek8
- yıllık yazısı3
- en iyi terapi6
- en iyi yanık kremi5
çanakkale bilgisayar mühendisliği mezunu, doktorasını amerika da biyoinformatik üzerine yapmış ve şu anda da marine da mikrobiyal ekoloji alanında postdoc yapmakta. kendi tabiriyle mikrobiyal ekoloji çalışan bilim insanı. evrim çalışkanları adı verilen ve evrim makalelerini türkçe ye çeviren grubun içinde yer almakta. ayrıca fotoğraf çeker ve çokta güzel yazar. blogunda okumuştum, ödül alan fotoğrafları yorumlamasını istemiş bir arkadaşı, o bloğu okuduktan sonra sen gerçek misin sorusunu sordum direk. ülkemizden su an cok uzakta olmasına ragmen bütün gündemden haberdardır ve kendi internet hesaplarından bunu paylaşır. son derece objektiftir. birini ya da bir düşünceyi eleştirmesi için illa onunla zıt fikirde olması gerekmez. kendini de eleştirir. zira en çok kendini eleştirir. eski meren i. kendisine bir hesabında eskiden nasıl bir öğrenciydiniz sorusuna yazığı 1.5 sayfalık yanıtla ağlatmıştır beni. o zamanlar farkındasızmış, şimdi tam tersi. ama burdan uzak. ona rağmen türkçesi son derece düzgündür. şaşırırım hatta nasıl böyle olduguna yazdıklarını okurken. aslen artvinlidir. istanbul da yaşamıştır, şu anda da amerika da yaşıyor ama aklı hep artvin de. cok iyi fotoğraf çeker, onları da çok güzel yorumlar. kendisine ait sitesi incelenirse bu dediğim çok daha iyi anlaşılacaktır. kendisiyle yapılan bir röportajda türkiye ye dönerse hangi üniversitede çalışmak istediği sorulmuş ve yanıtı ise artvin çoruh üniversitesi ya da çanakkale 18 mart üniversitesi olmuştur. sonrasında neden odtü ya da onun gibi iyi üniversitelerde çalışmayı tercih etmeyeceği sorulduğundaysa verdiği cevap neden hayran olunasi bir insan kişisi (onun deyimiyle) olduğunu açıkça ortaya koymuştur: 'insanların kendilerine daha iyi imkânlar sunulan yerleri değil, daha iyi imkânlara muhtaç insanların olduğu yerlere gitmeyi bir alışkanlık haline getirmeleri ne güzel olurdu. Ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunuyum. Örneğin, ODTÜ ya da ÇOMÜ'ye yerleştirilen öğrencinin sınavda ortaya koyduğu başarı arasındaki fark ile karşılaştıkları eğitim kalitesi arasındaki fark kesinlikle kıyaslanabilir değil. Sınav sistemine karşı değilim; çünkü "daha iyisi şöyle olurdu" diyemiyorum. Fakat her yıl yeni bir tanesi açılan üniversitelerin eğitim kalitesi anlamında hiçbir standardı tutturamayışı, bunun tatsız sonuçlarının da öğrencilerin omuzlarında olması çok çok büyük bir haksızlık. '
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar