bugün

hrant dink

Hrant Dink bu topragın bagrından cıkmıs olan tertemiz bir Anadolu çocuğuydu. O bir yurt severdi. Bu coğrafya farklı kulturlerden farklı etnık kokenlerden insanların bir arada
mecburen yasamak zorunda olduğu bir coğrafyadır. Bunun içindir ki bu coğrafyada yasayan tum farklı etnık kokenden ve inançtan insanların birbirlerine karşı hoş gorulu ve tahammulkar olması gerekir ve gerekende budur zaten.
Gideceğimiz başka bir toprak yok, baska bir vatan yok. Bu toprağın çocukları olarak farklılıklarımızın kulturel zengınlıgımızın buyuk bır zenginlik olduğunu kavramamız ve bu zenginliğe sahip cıkmamız gerektiğini hiç bir zaman unutmamalıyız. Bir sepette ki çiçeklerin hepsinin ayrı bir guzelliği vardır her rengin her tonun. Bu çoğrafyada yaşayan Ermeniler de bu sepette ki en guzel çiçeklerden biridir. Envayi çeşit guzel ve guzel kokular saçan çiçeklerimiz var: Kurtler, Turkler, Çerkezler, Araplar, Çingeneler, Rumlar, Ermeniler, Sudan lı siyahiler ve onlarcası nasıl bir zenginliktir farkındamısınız?

Yurt severlik yurdun butun bu zenginliğine ve bu renklerine sahip çıkmaktır. Yurt severlik butunun parçalarını sevgiyle kucaklamaktır. Herbir parça buyuk zenginliğimizin nadide çiçekleridir bir tanesi solarsa eksiliriz, küçülmüş hissederiz kendimizi.

Ne mutlu bize ki boyle bir çeşitliliğin içerisinde yaşıyoruz. Bir birimize verebileceğimiz o kadar guzel şeyler varki..

Hrant ağabey (Anadolu coğrafyasında yaşıyan bizler kendimizden buyuğe ağabey deriz saygından dolayı) sana alçakça bu saldırıyı yapanlar seni aramızdan ayırdılar. Ama bu ayrılık fiziki bir ayrılıktır. Sen bilincimizde, şuurumuz da ve kalbimizde yaşıyorsun. Ve ben bir turk olarak kendimden bir parçanın eksilmesinden buyuk bir uzuntu duyuyorum benim için ne buyuk bir eksikliktir..

Ne yazık ki tum hakların kardeş olduğunu ve hepimizin bir butunun parçası olduğunu Hrant ağabeyin katledilmesiyle bir çok insan farkına vardı yada umarım varmıştır.

Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz. Ve de hepimiz Rumuz, Suryaniyiz, Yahudiyiz, Kürdüz, Arabız, Çerkeziz ve Sudan dan getirilmiş bir Afrikalıyız. Hepimizin ortak noktası, bu toprağın cocuklarıyız. "Bu topraklarda gozumuz var, Bu toprağın derinliklerine gomulmek için".