bugün

implant

usta eller tarafından yapıldığı takdirde hiçbir şekilde ne öncesinde ne sonrasında acı ya da ağrı hissetmediğiniz diş operasyonu.

bakın ben bundan çok korkuyordum, ama yaptırdıkça korkumun yersiz olduğunu gördüm. yaptırmayı düşünenler için temel aşamalarını şu şekilde anlatıyım:

diş etinize bir vida takılır. - kulağa korkunç geliyor biliyorum ama aslında o kadar da kötü bir şey değil. sadece yüzünüzde 4-5 saat kadar hafif bir şişlik oluyor. o gün bir antibiyotikle birlikte dişinize buz tedavisi uygulayın ve bol bol dinlenin. (vida çene kemiğinin içinde kaldığı için dışarıdan bir şey belli olmaz. hatta siz bile hissetmezsiniz.)

ardından 2-3 ay kadar o vidanın çeneye alışma süresi beklersiniz. bu sürenin sonunda dişçiniz bir röntgen çeker ve vidanın durumuna bakar.

durum olumluysa "iyileşme başlığı" denilen bir parça implant'ın üstüne takılır. işte bu süreç benim için en zorlusuydu. neden derseniz, bu metal başlık dışarıdan görülebilir olduğu için biraz canımı sıkıyordu ama sonuçta en fazla 1 hafta falan ağzınızda kalacak. canınızı sıkmayın. (dişçimin dediğine göre bu başlığın takılmasının amacı çeneyi dişe hazır hale getirmekmiş.)

neyse, 1 hafta sonra dişçiniz "diş ölçünüzü almak için" size tekrardan randevu verecek. sonra dişiniz bir laboratuvarda hazırlanacak ve ağzınıza yerleştirilecek.

henüz son kısmı yaşamadığım için size o konu hakkında şuan bilgi veremeyeceğim ama 10-15 gün içinde işlem tamamlanacak, gelip entry'i edit'lerim.

bütün bu süreç 6 ay sürecek. istanbul avrupa yakasında oturuyorsanız size her şeyiyle kefil olacağım çok iyi bir dişçi tavsiye edebilirim. ve korkmayın, süreç biraz uzun ama gerçekten kolay.
güncel Önemli Başlıklar