bugün

vücut geliştirme

2,5 - 3 aydır son derece düzenli bir şekilde yaptığım spor.

çok uzun zaman olmadı belki ama vücuttaki değişiklikleri görüyorum. ulan bir insan yediği her şeyin ne kadar protein, karbonhidrat, yağ v.s. barındırdığına bakar mı? bakar. yani diyorum ki, bu spor insanın hayatını disipline sokuyor, evet.

ama sabır, sabretmek gerektiğinin farkındayım. protein - karbonhidrat dengesine dikkat ederek 2 ay sonunda omuzlarda 4 cm genişlemeyi gördüm. evet, şaka değil, yalan da değil, neden yalan söyleyeyim...

araştırdım, olabilirliğini soruşturdum, hocama danıştım "olabilir" dendi, yani gidişat iyi ama dengede tutmak gerek. her şeyin bir ölçüsü var, ben o ölçüyü iyi tutturdum sanırım...

beslenmeye dikkat... protein, karbonhidrat ve yağ dengesi, önemli, çok çok önemli.

spora dikkat... kaldırabileceğinizi taşıyın, set aralarına dikkat edin.

dinlenmeye dikkat... uyuyun, dinlenin, vücut kendini yenilesin.

10 tane mekik çekemeyen ben, şuan 50 tane mekik çekiyorum tek seferde, iyi mi? iyi. yani bu kadar zorlanıyorsam, zaman harcıyorsam bazı şeylerden ödün vermem gerektiğinin farkındayım.

devam edebilecek miyim? ederim diye düşünüyorum çünkü severek yapıyorum ve vücuttaki değişiklikler hoşuma gidiyor. ama şu var ki, her babayiğidin harcı değil, yapana saygı gösteririm.
© copyright 2005 - 2026