bugün

diyanet kaldırılmalı

Sunni müslüman olarak desteklediğim önermedir.
Cami, mescid, müftülük binası, lojman gibi yapıların imar masraflarının yanında bunların elektirik, su, yakacak vs. Masrafları tamamen cemaatten toplanan yardımlarla karşılaniyor. Üstelik Bu kuruma (malesef) milli eğitimden Fazla bütçe ayrılıyor (Yaklaşık 4,5 milyar). Birisi çıkıp bu paralarin nereye harcandığını aciklayamadigi sürece, ben bu kuruma karsiyim.
Trilyonluk camiler, müftülük binaları iman artırmıyor. Zonguldak'ta bitmek üzere olan müftülük sitesi buna ornektir. Adamların yaptığı camii iç dış toplam kapasite, 25 bin kişilik. Nüfusu 100bin olan bir yerde böyle bir bina israf değil mı? bu ve benzeri projelerin afisleri diyanette asili duruyor yaptık ettik diye. Ama orası için kaç yıldır her cuma vatandastan para toplandı. Yani diyanet butcesinden bir harcama yok.
Allah askina, imam maasi dışında nereye ne harcama yapılıyor? Ve sadece sunni muslumanlarin yaşamadığı bir ülkede, gayri müslimler ve diğer mezheplerden olanların vergilerini sunni imam maaşı veren kuruma aktarmak kul hakkı değil mı?
Diyanet işleri bu ülkede Yök, trt gibi bir kamburdan başka bir şey değildir.