bugün

sözlük yazarlarının itirafları

evet sözlük bu aralar işsiz olduğum için bol bol itiraf ediyorum. işsizim ve geçen gün bahsettiğim tazminatımı yedim,bitirdim. Ancak bu arada yaptığım iş görüşmelerinin sayısı arttıkça ve olumlu bir sonuç alamadıkçada çıldırmak üzereyim.
Dün çok istediğim bir yerde personel açığı olduğunu öğrendim,Birkaç eşe,dosta telefon açtım,fikir aldım. Hepsi bana dediki 'orası torpil olmadan almaz'. Yani o firmanın ve benim ortak tanıdığımız şahıs torpil oluyor.Çok garip dimi? Bazı insanların böyle sıfatları var. Neymiş efendim o adam orayı tanıyormuş, tesadüfen senınlede taşınıyor ve sanki çok önemli bir şahsiyetmiş gibi benim torpilim oluyor. Sanki çok önemli. Lan salak, sen bir halt olduğun için benim torpilim olmuş olmuyorsun, O insanların, seni ve beni ortak tanımasından dolayı sana bir bokmuşsun gibi o sıfatı ben kazandırıyorum. Yani sen, 'ben onu işe aldırdım' diyerek kendini bir halt sanmamalısın. Aksine ben sana torpilim olabilme şansını verdiğim için karşımda eğilmelisin,benim sayemde kendini değerli ve sözü geçen biri hissettin çünkü.
Görüldüğü üzere sözlük ben birinden bişey rica ettim ve oda kendini bir bok sandı. O öyle zannedince bende 'işe ihtiyacım var ve senin bütün triplerine katlanıcam moduna giremedim' ve kısacası çeneme hakim olamadım yine.Biliyosun geçen günde çeneme hakim olamayıp güzel bir iş fırsatını kaçırmıştım. Şimdi benmiyim illa yalakalık yapıp,dürüst olmayarak iş sahibi olması gereken. Bütün dünya patronları ; torpil,eş-dost-tanıdık ibi kavramları hiç önemsemeden sadece bilgisi ve tecrübesine dayanarak ihtiyaç duyduğu insanları işe alsa fenamı olurdu?.