bugün

ashab i kehf

birkaç gün önce izlediğim belgeselle kafamı karıştıran olay. belgeselde hadise şöyle anlatıldı;

Bu yedi arkadaş müslüman oldukları için hükümdardan kaçarak bahsi geçen mağarada saklanmak zorunda kalıyorlar, 300 yıl uyuyorlar ve uyandıklarında geçen zamanın farkına varmayıp içlerinden birisini çarşıya yiyecek almak için yolluyorlar. bir çarşı esnafı bu paranın 300 yıl öncesine ait olduğunu anlayarak askerlere haber veriyor, olay hükümdarın kulağına gidiyor ve hükümdarın huzuruna çıkıp olanları anlatıyor dışarıya çıkan eleman. yeni hükümdarın müslüman olması sebebiyle merhamet görüyor ve tüm ahali birlikte mağaraya dönüyor. adamımız içeriye girdiğinde bir daha dışarıya çıkamıyor ve hepsi birlikte ölüyor.

yine aynı belgeselde olayın geçtiği tarih 200'ler veyahut 300'ler civarı olarak nakledildi. afedersiniz geçirdiğim beyin amcıklamasını tahmin edemezsiniz. şimdi bu hikaye bu yıllarda geçti ise adamların müslüman olma ihtimali yok, eğer tarih yanlış verildiyse adamların müslüman olma ihtimalleri hala çok az bilakis kur'an'da geçen bir hikayeleri olduğundan bu ihtimal zayıflıyor. herşeyden öte hristiyan bir roma imparatoru da kulağa pek mantıklı gelmiyor.

bu kanal dini yayınlar yapan bir kanal, insanları yanıltmaya utanmıyor mu ? adını da hatırlasaydım iyi olacaktı da neyse yaaaa.

bilgi editi: müslüman kelimesi sadece islam dininden sonra gelenler için kullanılmaz. islam'dan önce gelen peygamberlere inananlar için de kullanılır. kuran'a bakarsan görebilirsin.hatta örnek olarak yusuf suresinin 101. ayetine bakabilirsin. (teşekkürlerimiz metalmilitan için. )

yusuf suresi 101.ayet :

Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.”