bugün

bir lisede yaşanabilecek en dumur olaylar

* Cavit isimli arkadaşımızın serseri tayfanın bayrak tutanı olmasına rağmen matematik notlarının ortalamanın üzerinde olması.. Oldukça şüpheli bu durum 2 yıl kimsenin dikkatini çekmeden sürüyordu. Ta ki cavit bir gün yüz üzerinden 105 puan alana dek..

Ön sayfada cevabını verdiği bir soruyu arka sayfada yeniden cevaplıyormuş meğerse. Matematik öğretmeni ise yoklamanın ortalarında bulunan cavit'in kağıdını her zaman ortalarda okuyormuş. bence bu zeka ile o puanları zaten hak ediyordu.

* cavit, suphi ve ben. Yaz aylarında okul bahçesine gidip sigara içmek en büyük zevklerimizdendi. bir yaz okulun bahçesine gidip, rastgele bir pencere seçip önünde sigara içtik. suphi bayrak kayışına denizci düğümü attı sonra. ben suphi'yi durdurmaya çalışırken cavit camın köşesinden ufak bir parça kırıp içeriye izmarit doldurdu. resmen anarşiye bağlamıştı ibneler. madem sıçtık ben de tüy dikeyim niyetiyle kapı eşiğine işedim. bendeki anarşiye bak postal oynuyorum sanki ıvradnskim.

gün döndü dolaştı, okul açıldı. bayrak bağlandığı gibi, cam kırıldığı gibi duruyor. benim üre ekosisteme karışmış tabi. sınıflar dağıldığında şok geçirdik. kırık camlı sınıf bize denk düşmüştü. yetmezmiş gibi o cam kenarının önüne de suphi-cavit ikilisi oturtulmuştu.

ulan bu yaşıma geldim böyle ilahi adalet görmedim. suphiyle cavit'in kış boyu montla oturduğunu gördükçe "acaba benim takım taklavatın başına ne gelecek şindi :(" diye diye seneyi bitirdik. devam edicem de habire çişim geliyo.

Edit: ulan kod isim kullanıcam diye terakkiperver cümhüriyet fıkrasına döndermişiz ortamı..