bugün

recep tayyip erdoğan

Türk milleti dünya arenasında saygı görmeye, sözünü dinletmeye, dinletemiyorsa istediğini zorla yaptırmaya, meydan okumaya, savaşmaya ve galip gelmeye o kadar alışmış bir millet ki ta orta asyadan Osmanlı'nın son dönemlerine kadar binlerce yıl kah çinlileri ezmiş vergiye bağlamış, kah Kırım illerine gitmiş kelle almış, kabına sığmamış semerkand'ı almış avucuna. bir bibloyu vitrine koyar gibi, değerli bir tabloyu duvarına asıp hayranlıkla izler gibi nice şehirler almış ve süslemiş sarayını. Türk daha dün kendisinden yardım dilenen fransızın, tokat manyağı yaptığı diğer alçak batı milletlerinin küstahça küçümsemelerine muhatap oluyor son 100 yıldır. Kurtuluş savaşında hasta adamken bile hadlerini bildirdik ama Selanik'in ve balkanların ve bir çok toprağın utanç verici hezimetlerle kaybı gururumuzu derinden yaraladı. Onlarca yılımızı bu acıyı, bu utancı sineye çekerek, kimi zaman kahrolarak geçirdik.

AKP iktidar oluyor çünkü, ne kadar sahici veya ne kadar yalan olduğu ayrı bir konu olsa da gerçek olan bir şey var ki insanları o eski günlerdeki millet olduğuna, o yolda yürüdüğüne inandırıyor. Bu rüyayı, velev ki bir aldatmacadan ibaret olsun, yaşamak için gözü kapalı güvenmek, inanmak istiyor.

Tayyip Erdoğan'ın eseri AKP ile bir rüyaya daldık gidiyoruz. bu hayal alemi devam mı edecek yoksa acı bir gerçeğe mi uyanacağız bunu zaman gösterecek.