bugün

yurtsever cephe

eleştirelebilecek fakat eleştirlirken doğru bir yol izlenmesi gereken oluşum. sosyal faşistler, faşistler her daim bu grubu eleştirecekler ki zaten eleştririlmesi gereken bir oluşum fakat pkk yaftası vurmak ancak vatan haini vatanseverlere özgü bir düşünce biçimidir.

öncelikle yurt ve vatan kavaramlarını alalım. yurt yaşadığımız topraklara denir, vatanımız ise yaşadığımız ülke, bağlı olduğumuz vatandaşı olduğumuz oluşumdur. şimdi bu kişiler vatan haini vatanseverlerle birlikte anılmamak, tüm emekçileri içine alacak bir şekilde oluşum yaratmak istiyorlar. tabi bir de tdk kavramları var. tdk vatan haini için diyor ki: "devletin yaptığı yanlışlara yanlış diyen kişi." umarım vatan haininin sadece bununla bittiğini sanmıyoruzdur, tıpkı vatan eşittir yurt olmadığı gibi.

bir de bu yurtsever cephecilerin anti kapitalist olunmadan anti emperyalist olunmaz tezi daha baştan yaşadıklarımızla örtüşmeyen bir söylemdir. o zaman "ıraktaki islamcı direnişçiler bizden değildir, onlar antikapitalist değil biz onların mücadelesini savunamayız." gibi bir görüş ortaya çıkarki, bu cephenin yaptığı yanlışlardan biri de bu tür teori eksiklikleri olmasıdır. bu kişilerin milliyetçi olduğunu iddia eden sosyal faşist görüşlere ise hiç değer vermemek gerekir, onları geçmekte fayda var.

her şeye rağmen diğer tüm sosyalist güçler gibi bu cephenin de yanlışları var, tabiki de bunları buradan yazarak aşamayız, yaşanarak aşılacaktır bu sorunlar.
güncel Önemli Başlıklar