bugün
- iremga32
- anın görüntüsü28
- afrika sömürülmese gelişmiş olur muydu4
- eğitimde devlet tekeli2
- aykolik'in her gün mastürbasyon yapması29
- narsist birine aşık olmak5
- sözlük erkeklerinin göğüsleri19
- morkstar2
- süleymancılar10
- tem şubenin sözlükte kavga etmesi8
- nick vermeden bir yazara seslen12
- gammaz arkadaşlar acil baksın8
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması27
- neden haklı serisi2
- uludağdaki gambaz zulmüne uğrayan yazarlar9
- beklenen doğru insanın bir türlü gelmemesi2
- haftanın gammazları listesi25
- bu saatte hala uyumama sebebi4
- tolga turan2
- kızlar acilen konuşmamız gerek19
- sözlük erkeklerinin memeleri8
- okullara 30 bin bahçe görevlisi alınması2
- modern çağın mutsuzluk nedenleri2
- entelektüel insan bulmanın oldukça zor olması2
- karşıdakinin yalan söylediğini anlamak ama susmak2
- en sevdiğiniz hayvan4
- geceye bir şarkı bırak3
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni2
- sabah namazının fazileti3
- sibel can'ın uludağ sözlük nicki6
- sözlükte çok az hamferdi olması6
- velvet8
- götünde donu olmayıp tatile gitmek3
- herkese garip size normal gelen şeyler17
- zurna dürüm4
- anne ile seks yapmak5
- kavun kokusu4
- iki zenciyle aynı odada uyumak9
- uyudunuz mu4
- sözlüğe bir erkek meme mi attı sorunsalı5
- sibel can'a benzeyen yuzır5
- alkolizm eşiği2
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği6
- dayanamayıp kitap almak7
- sözlükte meme ayrımcılığı5
- sözlüğe efsane filmler bırak7
- kocu7
- görür görmez artılanan yazarlar4
- nevşehir denince akla gelenler4
- nihavent bey bay birader4
semt olanında normal, işinde gücünde halktan fazla dilenci yaşıyor sanırım. fatih itfaiye'den edirnekapı'ya kadar olan kısıma bir yıldan uzun süre gidip gelmişliğim var. arkadaş, yolda gezenlerin yarısı dilenci olur mu yahu? iki adımda bir durdurup para ister bu ibişler. bir de muhafazakar bir bölge ya, bin bir türlü numara çekiyorlar para koparmak için. ilahi okumalar, dualar okumalar... bir tanesi gelmişti yanıma, tuttu beni. bildiğin tuttu yani. gitmek istesem de gidemiyorum. başladı ilahi gibi bir şeyler okumaya. bir iki dakika bekledim bitirsin diye. neyse ki bitirdi. akabinde hayat hikayesini anlatmaya başladı. yok çok zor durumdaymış da, yok çocukları evde üşüyormuş da... soba parası istiyor. 20 lira yeter diyor bir de. e be hayvanat, görüyorsun ki öğrenciyim. günde cebime giren para anca o kadar zaten. onun da yarısı yola gidiyor. nasıl vereyim ben sana 20 lira(olsa da vermem gerçi o kadar). belli, bayadır bu işi yapıyorsun, hiç öğrenemedin kaz seçmeyi. korkutup cebinde nesi varsa alırım diye düşündü herhalde. çünkü adam bildiğin at hırsızı. tuttu bir de ellerimden. bırakmıyor. çekmeye çalışıyorum, "tiksindin mi benden?" diyor. ulan her şeye bir cevap, bir duygu sömürüsü girişimi. sonunda yeter ki bıraksın, gitsin diye iki lira verdim. onu da beğenmedi beyefendi. "birlik, ikilik olmaz. yirmi lira lazım" diyor. "o kadar yok. o zaman alayım o parayı da gideyim" dedim. attı cebine parayı, küfür eder gibi "allah razı olsun" dedi, gitti.
gel zaman git zaman baktım bunlardan daha çok var. amma tekrar aynı tufaya düşmedim tabi. baktım bu tür bir herif yanıma yaklaşıyor, muhatap bile olmadan elimle gitmesini işaret ettim. bir çoğu küfrede küfrede gitti. yine de gelmeye çalışan oldu mu da hiç sallamadan yoluma baktım. ekmek çıkmayacağını anlayıp gittiler.
diyeceğim o ki, sevmedim ben bu semti. dilencisi, tinercisi bi yana halkının da çoğunu sevmedim. allah mecbur bırakmasın.
gel zaman git zaman baktım bunlardan daha çok var. amma tekrar aynı tufaya düşmedim tabi. baktım bu tür bir herif yanıma yaklaşıyor, muhatap bile olmadan elimle gitmesini işaret ettim. bir çoğu küfrede küfrede gitti. yine de gelmeye çalışan oldu mu da hiç sallamadan yoluma baktım. ekmek çıkmayacağını anlayıp gittiler.
diyeceğim o ki, sevmedim ben bu semti. dilencisi, tinercisi bi yana halkının da çoğunu sevmedim. allah mecbur bırakmasın.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar