esenler havaalanı mahallesi kentsel dönüşüm yalanı

insanları ikna için topladıkları kentsel dönüşüm bürosunun duvarlarına size vereceğimiz daire diye net daire planlarını gösterip altına brüt yazarak yapılan kandırmacadır.

şöyle ki;

görsel

resimde görülen net daire planlarıdır. insanlar salonun, odaların boylarına bakarak ikna olmuşlardır. fakat altında gördüğünüz gibi bürüt yazmaktadır. aslında o resimde gösterdikleri daire brüt 96 metre net 67 metrekare daireye aittir. ama sizin de gördüğünüz gibi altında brüt 67 metrekare yazmaktadır.
daireler teslim edilirken 24,91 dedikleri salon 15 metrekareden daha büyük olamayacaktır. aynı şekilde 17,28 m2 dedikleri yatak odası da 11-12 m2 den yukarı olamayacaktır. tabi o zaman da oldu bittiden başka yolları kalmayacaktır.

insanlara ileride yaşayacakları evleri gösterirken net daire planlarını gösterip o gösterdikleri planların altına da brüt yazarak yaptıkları kandırmaca hiç etik değildir. ileride kentsel dönüşüm için kapısını çalacakları diğer istanbulluları bu kandırmaca yüzünden ikna etmek daha da bir zor olacaktır.

ayrıca bu yalanı atanın belediye olması insanın içini daha da bir sızlatmaktadır. belediyeye gövenemeyeceksek kime güveneceğiz ki?

NOT: resim havaalanı mh. yunus emre cami karşısındaki esenler belediyesinin açtığı kentsel dönüşüm irtibat bürosunda çekilmiştir. inanmayanlar gidip bakabilir. bence acele edin, foyaları ortaya çıktığı ve zaten çoğu kişiyi ikna ettikleri için kaldırabilirler.