bugün

birinci nesil yazar

sözlük ilk açıldığında doğal olarak sayıları mecburen yüksek olup , daha sonraları çoğu çeşitli sebeplerden, herkesin kendine göre bir sebebi vardır elbet, ötürü doğal seleksiyona uğramış ve sayıları iyice azalmış yazarlar topluluğudur.
halen yazmakta olanları , bu zamana kadar sözlükte geçirdikleri zaman , verdikleri emek ve yazdıkları ile zaten muhtemelen belli bir yere gelmiş , sözlükte kendilerine bir yer edinmişlerdir. kendilerinden sonra gelen birkaç nesil kendi aralarında nesil kavgası yaparken , çoğu zaman izlemekle yetinmiş bir köşede kıs kıs gülmüşlerdir birçoğu. bu gibi gereksiz meseleler içerisinde bulunan olmuş mudur? elbette olmuştur ama şu anda pek yoktur.
sözlüğün ne işe yaradığını? ne yazarsa , ne olacağını bu zamana kadar en azından deneme yanılma yoluyla görmüş bu yazar topluluğuna , bazı konularda en azından sahip oldukları tecrübeden dolayı hafiften saygı gösterilmeli ve bazı konularda üstlerine fazla gidilmemelidir. bıyıkları yeni terlemiş yazarımız , fazla ısrarcı ve insanı alnından alnından kaşıyan tiplerden ise mümkünse gidip başkasını bulsun , ona bulaşsındır.
halen yazmakta olan birinci nesil yazarlar burayı sevdikleri için burdadır. yarın da şuraya geçsem gibi bir kaygıları olmadığı için burada yazmaya devam etmedirler. çoğu belli konularda birikim sahibidir ki , onca zamandır yazmasına rağmen halen yazacak bir şey bulup sıkılmadan bu işe devam etmedir. kimisi güldürür , kimisi tematik kastırır , kimisi siyaset bilgisi döktürür kimisi de hepsini birden yapar...
sayıları azalmış olmasına rağmen soyları tükenmemiş arkadaşlardır.
severiz hepsini. iyi ki varlar...