allah a mektuplar

geçenlerde sana sitem edenleri gördüm. bir mektup yazmışlar sana.
Ne kadar kötülük varsa dünyada senden bilmişler. "Sen yarattın!" deyip sitem etmişler ki ne sitem. Eli kanlı bir katile benzetmişler. Katrina kasırgasından tut, petrol savaşlarına, engelli doğandan, genç yaşta ölene Her şey ama her şey senin suçun ki bu kaderi sen tayin etmişsin.
Gerçekten böyle midir bilmem. Yani gerçekten dur bugün kasırgayla bi ortalığın tozunu kaldıralım mı dedin. Ya da petrolü savaş çıksın diye mi koydun yeraltına
Bunları bilmem ama benim gördüğüm sen iyi olmamızı istedin. Buna teşvik ettin, kötülüğü yasakladın. Sen bizlere seçenek sundun, bizde seçtik.
Evet belki tek bir iyi'yi yaratabilirdin, belki isteseydin kötülük denen şeyden haberimiz olmazdı. Hepimiz ellerinde pamuk şekerleri ile dolaşan, tanımadığı insanlara otuziki dişini gösterircesine candan bir "günaydın!" diyen şeker şerbet insanlar olabilir, belki hepimiz sana inanabilir, tek tip mutlu insanlar olabilirdik. Aynaya bakar gibi bakardık birbirimize ve kıyamazdık bu yüzden hiçbirimize.
Böyle olabilirdi ama böyle olsaydı insan olabilir miydik? Kötülüğü bilmeden iyiliğin değerini anlayabilir miydik? Sana inanmamak gibi bir seçeneğimiz olmadan sana gerçekten iman edebilir miydik?
Muhalif yanımız olmasaydı ne kadar insan kalabilirdik?

Sen bizi tek tip yaratsaydın ne senin diktatörden farkın kalırdı ne de bizim koyundan.
Biliyorum ki sen istedin diye değil bu dünyanın çivisi çıkmış hali. Sen ki Kuran'da inanç ya da inançsızlık ayrımı dahi yapmadan "Sizin Allah a en yakın olduğunuz an adaletli olduğunuz andır" diyen ve adaletli olan her ne kesimden olursa olsun kendine yakın bilen incil de barışı isteyenlerin "Tanrının sevgili kulları" olduklarını söyleyen, Tevrat'ta barıştan söz edenlerin "yarınların sahibi" olacağını söyleyen..
Bütün bunları yapan sen değilsin bunu biliyorum. Bütün bunları yapanlar bizleriz. Dünyada yığınla iyi şey olurken ve senin adını dahi ağızlarına almazlarken varolan kötülüğü senden bilenler gibi iki yüzlülük yapamam.
Seni inkar edip, suçu sana atıp kolay yolu seçemem. iyilikte kötülükte bizden.

Sen kötülüğü yaratmadın. Kötülük bizim iyiliğimizin eksikliğinden kaynaklandı. iyilik dururken kötü yolu seçtik. Çünkü bahanemiz hazırdı. Sen yarattın!
işte böyle Bu da benim sana mektubum.
Ve bende sana olan mektubumu hem de sana inanmayan bir adamın ayakta alkışladığım bir sözüyle bitiriyorum.

"Eğer herkes başka bir televizyon seti yerine barış isteseydi, o zaman barış olurdu."
John Lennon

Sevgiler saygılar.
© copyright 2005 - 2026