öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu iddia etmek

öğretmenlerin, uzmanlaştıkları ( aslında ezberledikleri ) mecranın az bir şey dışına çıktığınızda afallayıp, eveleyip geveleyip son çare olarakta mesleğini kullanıp öğrenciyi susturdukları düşünülünce doru iddiadır.

mesleğinin farkında, bilmediği şeye bilmiyorum diyen, farklı seslere tahammül edebilen çok az miktardaki öğretmeni tenzih ederim.

günümüzde harf öğrenmek için bir öğretmene ihtiyaç yok. birçoğu okula başladığında zaten biliyor oluyor.

16 aylık yeğenim a,y ve x harflerini tanıyor biliyor, tek sorun x harfinin telafuzunda, iks yerine işk diyor. ezberde değil üstelik. tüm harflerin içerisinden seçip bulabiliyor.

bu çocuk okula gittiği zaman okuma yazmayı zaten biliyor olacak, okul hayatında öğrenecekleri, resmi tarihi ki gerçek tarihle alakası yok, 4 işlem ki zaman içerisinde zaten öğrenecek, ülkenin 7 bölgeden oluştuğu ki artvin'i haritada bulması 10 dakika sürecek. eğitim hayatında öğrenip de hayatında lazım olacak tek şey sidik yarışı yapmayı öğrenmek. onu da zaten öğretmenler değil sistem kendisi öğretiyor.

aldıkları paraya gelince; bu ülkede insanlar asgari ücret için günde 14 saat eşek gibi çalışırken, en kötü 2000 lira maaşa günde birkaç saat çalışmak çok üzücü gerçekten.

ulan madencisi yerin 2000 metre altına iniyor basınç farklı sıcaklık farklı, 12 saat çalışıyor, 1980 lere kadar maden mühendislerinin yurt dışına çıkışı yasak ( düşün sektörün önemini ) rezillik diz boyu, can güvenliği yok ( kalitesiz mühendis sorunu ) alıyor 1000 lira para, en önemli tehlikesi arabasıyla işe giderken geçireceği trafik kazası olan kişi zırt pırt grev yapıyor, her gördüğüne açlığını anlatıyor, doğuda görev yapanı can güvenliğim yok diye ağlıyor sanki diğerlerinin varmış da bir kendilerinin yokmuş gibi.

kutsal meslekmiş. mesleğin kutsalı mı olur.