aseksüelliğin insan hayatındaki yeri

dünya üzerindeki tüm savaşların, çıkar ilişkilerinin, kötülüğün kısacası insana bağlı olan kötü her türlü olgunun bitiş noktasıdır aslında. çünkü dünyada herşey seksüellikten, kadın-erkek ilişkisinden türemiştir. herkes için yaşamın sebebi, kazanımların amacı, hedeflerin belirlenmesi tek bir şey baz alınarak yapılır; o da cinselliktir. Buna en güzel örnek ise askerliktir. Etrafta hiç bir kadının bulunmaması ve kişinin bu kadınlar için birşey yapma gereksinimi hissetmemesi nedeniyle her türlü problem, her türlü kavga, çıkar ilişkileri minimuma iner. çok yüzeysel, çok basit ve gelip geçer sıcak temaslar haricinde çok dingin bir sudur askerlik insan daha doğrusu erkek hayatında. ve asıl koşuşturmaca, asıl hırs, asıl tehlike dışarı çıkınca başlar. neden çünkü birşeyler kazanmalıdır insan, toplumda bir yer, para, ünvan, kariyer, somut ve soyut bir çok değer. hepsi de aslında karşı cinsi kendine çekmek içindir. hayvanlar aleminde de böyle değil midir, hayvanlar ne yaparsa yapsın tek amaç o dişiyi kendisine çekmektir. işte bu nedenledir ki, aseksuellik yani seksuel anlamda hiç bir beklentisi, ihtiyacı olmayan insanlar asıl bu dünyada en pozitif, en hayat dolu, iyi ve gerçekten ahlaklı insanlardır.

aseksuellik, kişinin günlük yaşamında düşündüğü şeylerin sıralamasını, adedini ve önemini belirlemede çok etkin bir rol oynar. aslında düşüncelerin bir çoğunu (ki bir erkeğin günde ortalama 600 kere seks düşündüğü araştırmalar sonucunda belirlenmiştir ve her düşünmenin yaklaşık yarım dakika sürdüğü varsayılırsa, 300 dakika yani 5 saat boyunca seks düşünen bir insandan nasıl bir yaşam ve üretim verimi alınabilir ki? aseksuellik bu zaman kaybını minimuma indiren, kalabalığı kenara çekerek derleyip toplayarak düşüncelere yer ve zaman açar.

Souç olarak, herşey karşı cins içindir. ve karşı cins bir önem arzetmez ise insan hayatı boyunca yaptığı bir çok şeyin hiç bir anlamı kalmayacaktır. işte o zaman doğanın, ilmin, bilimin, felsefenin, sanatın ve ahlakın değeri ve gelişimi çok daha önem kazanıp ilerleyecektir.

çok ütopik bir fikir olsa da, insanların aseksuel olması dünyadaki her türlü şeytani olgunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

ayrıca;
(bkz: yanlıs anlasılmalar doğmasın)
(bkz: sözlükteki bayanlara selam ederim)