bugün

certified ethical hacker

(bkz: ceh) ya da uzun ismiyle (bkz: certified ethical hacker), hacking becerilerini, savunma amaçlı kullanarak görev yaptığı veya danışmanlığını yaptığı kurum / kuruluşların saldırıya uğramasını engellemeye veya saldırıları en az zararla bertaraf etmesini sağlamaya çalışır.

certified ethical hacker bu nedenle saldırganların kullandığı saldırı teknik ve yöntemlerini bilmekle kalmayıp bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulabileceğini de bilmek zorundadır.

ceh eğitimi kişilerin saldırı yöntemlerini uygulamalı olarak gördükleri ve bu saldırı yöntemlerine karşı neler yapılabileceğini öğrendikleri uygulamalı bir eğitimdir.

eğitimin temel felsefesi "iyiler de en az kötüler kadar kötü bilgiye sahip olmalıdır" şeklinde özetlenebilir. ceh eğitiminde amaç korsanların kötü amaçlı kullandıkları bilgiye sahip olarak uygun bir savunma yöntemi seçilmesini sağlamaktır. edindikleri tehlikeli bilgileri savunma amaçlı kullanan güvenlik uzmanları white hat ya da dilimizdeki karşılığı ile beyaz şapka olarak adlandırılırlar.

ceh sertifikasi

ceh sertifikası bireyin saldırı teknikleri ve yöntemlerini bilen, aynı zamanda bu saldırılara karşı önlem alabilecek yetkinlikte bir güvenlik uzmanı olduğunu kanıtlayan uluslar arası geçerliliğe sahip bir sertifikadır.