bugün

piyasada iyi niyetli hacker diye bilinen, işin bir kaç püf noktasını bilip, hesapta gelen saldırılardan korunmak için verilen eğitimdir. bir nevi judodur. lakin her türlü mevzuyu da yapacak kadar bilgileri vardır. bursa'da datahouse firmasından bu eğitim alınabilir.
çok saçma bir eğitim ama sanırım paper mcse isen senin de hakkın bu tabi.

teorik olarak eğitim sana varolan açıkların nasıl saldırıya uğrayabileceğini ve bunların nasıl kapatılması gerektiğini anlatıyor ama ilginç olan zaten açığın farkedilme kısmında bitiyor aslında.

herneyse, ethical hacker mı olur yarrağım diyerek geçiyoruz bir başka saçma sertifikasyona.
(bkz: ceh) ya da uzun ismiyle (bkz: certified ethical hacker), hacking becerilerini, savunma amaçlı kullanarak görev yaptığı veya danışmanlığını yaptığı kurum / kuruluşların saldırıya uğramasını engellemeye veya saldırıları en az zararla bertaraf etmesini sağlamaya çalışır.

certified ethical hacker bu nedenle saldırganların kullandığı saldırı teknik ve yöntemlerini bilmekle kalmayıp bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulabileceğini de bilmek zorundadır.

ceh eğitimi kişilerin saldırı yöntemlerini uygulamalı olarak gördükleri ve bu saldırı yöntemlerine karşı neler yapılabileceğini öğrendikleri uygulamalı bir eğitimdir.

eğitimin temel felsefesi "iyiler de en az kötüler kadar kötü bilgiye sahip olmalıdır" şeklinde özetlenebilir. ceh eğitiminde amaç korsanların kötü amaçlı kullandıkları bilgiye sahip olarak uygun bir savunma yöntemi seçilmesini sağlamaktır. edindikleri tehlikeli bilgileri savunma amaçlı kullanan güvenlik uzmanları white hat ya da dilimizdeki karşılığı ile beyaz şapka olarak adlandırılırlar.

ceh sertifikasi

ceh sertifikası bireyin saldırı teknikleri ve yöntemlerini bilen, aynı zamanda bu saldırılara karşı önlem alabilecek yetkinlikte bir güvenlik uzmanı olduğunu kanıtlayan uluslar arası geçerliliğe sahip bir sertifikadır.