bugün

öğretmenlikten mezun olup devlet bizi atasın demek

Sıkıldım sizden. Çok samimiyim artık gına geldi. Yani be adam/kadın, sen şimdi üniversitede öğretmenlik eğitimi alıyorsun ve biter bitmez zılgıt çalmaya başlıyorsun, devlet atama yapsın! bilmem ne... sosyal medyada orda burda olabildiğince enerjini harcıyorsun, yahu devlet neden öğretmenleri atamak zorunda? ben onu anlamıyorum. Devletin böyle bir zorunluluğu olabilir mi ? O zaman mühendisler, fen edebiyattan mezunlar, uluslararası ilişkilerden mezun olanlar da çıksın devlet bize iş versin! diye bağırsın?

Seni özelliğin ne arkadaşım? Yani "öğretmenlik" gibi tamamiyle kişisel yetkinlik ve yeteneğe bağlı bir mesleği sırf öss'de puanın tuttu diye git oku, 4 sene takıl kafana göre mezun ol. Sonra devlet baba bize boğmir.

Yani tamam mezun oldun. Özel sektörde çalışabileceğin zilyon tane alan var? Dershaneler var? Özel kolejler var? Özel eğitim verebileceğin alanlar var? Neden devlet diğerlerine vermediği imtiyazı sana vermek zorunda?

Ama senin derdin farklı tabi.. "Devlete yaslanmak" değil mi? Öğretici bir insan yeteneğine sahip misin değil misin? diye sorgulanmadan, seni atasınlar ve ömrünün sonuna kadar garanti işin olsun öyle mi ? Mühendisin suçu ne? O neden devlet bizi kendi bünyesine alsın demiyor?

Bu öğreticilik işi tıpkı güzel sanatlarda olduğu gibi ön yetenek sınavlarıyla alınması gerektiğine inanıyorum. iki cümleyi bir araya getiremeyen, öğreticilik yetkinliği sıfır, toplum arasında bile konuşmaktan biçare insanlar mümkünse eğitim fakültelerine alınmasın.

Yani kimse kusura bakmasın ama ben ödediğim vergilerden, daha faydalı ve konusuna hakim olan öğretmenlerin faydalanmasından yanayım.

Yoksa okulu 6 sene de anca okuyup bir şekilde mezun olduktan sonra devlet bizi atasın! diye yırtınanlar bi gitsinler çay koysunlar...

edit: eksileyin öğretmenlerim eksileyin. iki cümle yazamıyorsunuz bari eksileyin. aslansınız siz!