bugün

hülagü han

faber castell kalemleri ne kadar türkse kendisi o kadar türktür.

ayrıca bütün dünyayı yakıp yıkmış, önüne gelen şehri yağmalamış, kadınlara tecavüz etmiş, türklerin ağzına en azından üç kere sağlam sıçmış ve osmanlı' nın yıkılmasında büyük pay sahibi olmuş bir milleti neden sahiplenmek istiyorsunuz?

not: söz konusu ettiğim üç ağzına sıçıştan birincisi selçuklu' yu yıkmak suretiyle anadolu' daki türk egemenliğini kırmaktır.

birkaç yüzyıl sonra türkler tekrar güç kazandığında bu defa timur olacak adam yıldırım' ı hallaç pamuğu gibi atmış, istanbul' un fethi gecikmiştir. bu iki seferde türk milleti bölünüp parçalanmanın ve hatta tarihten silinmenin eşiğinden dönmüşse de bu iki tehlike atlatılabilmiştir.

üçüncüsü, yine bu timur denen moğol türk kırması topal adam karadeniz' in kuzeyindeki kıpçak-moğol devleti olan altın ordu' yu yıkmış, ortamı boş bulan ruslar da birleşip kırım' a kadar inmeyi başarmışlardır. gerisini tarih kitaplarından okudunuz, malum. ha, timur sarayında türkçe konuşturduğu için türk hükümdarıdır ancak bu büyüme ve herkesi yok etme hırsı kendisinin moğollara özentisinden gelmektedir.

sonuç olarak türk tarihine en çok zararı veren bir millet olan moğolları sahiplenerek türkler nasıl atalarına sahip çıkıyorlar anlamış değilim. en basitinden moğolların olmadığı bir dünyada türkler fatih' ten, hatta bayezit' ten bile önce istanbul' u fethedecekler, fatih de muhtemelen roma senin, barselona benim dolaşacaktı.