bugün

yeni şafak

anavatan ile dyp arasındaki birleşmeden dolayı mutsuzluklarını son derece bariz bir şekilde ortaya koyan yayın organı. başlıklar günlerdir aşağı yukarı değişmeden sürekli tekrarlanıyor;

"Turgut Özal'ın kemiklerini sızlatan görüntüler"
"istifalar durmuyor"
"Anavatan ve DYP'de istifalar sürüyor"
"Ağar'ın memleketi Elazığ'dan önemli istifalar"
"DYP'liler Ağar'ın posterlerini yaktı"

dyp ve anap, yıllardır demokrasi diyerek rejimi sürekli zorlayan akp'nin aksine son derece tutarlı bir davranış göstermeye çalıştılar, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde. ve özellikle; zaten 4 oyun yarısına kendisi hariç milletvekilleirnin 2/3'sinin meclise girmesine engel olamayan ağar'ın aksine, daha önce dalga geçilen sonra kendisine sunulan rüşvetleri elinin tersiyle itebilme kudretini gösterebilmiş erkan mumcu -ki bunu ona bir akıl hocası tembihlemiştir, eminim- bugünlerde bu tip yayınların hedefi haline geldiler. akp imparatorluğunun kurulmasına engel olduğunu düşündükleri chp'ye destek verenler olarak niteledikleri dyp ve anavatan'a karşı hoyratça cephe almalarının tek nedeni abdullah gül'ün cumhurbaşkanlığının engellenmiş olması değil.

bir diğer neden, birleşmiş olmaları ve artık özellikle küresel imparator amerika'nın türkiye'de etkili olabilmesini sağlayabilecek yeni bir alternatif'in ortaya çıkmış olmasından kaynaklanıyor. biliyorlar onlar da, kuma gelebilir her an..

mustafa karaalioğlu öncülüğünde özgün medya için örnek teşkil edecek düzeyde yoluna devam eden yeni şafak bugünlerde biraz sinirli, biraz yorgun, biraz da hayal kırıklığı yaşıyor.. demokrasinin uygulanmasını engelleyenlerin demokrat parti'yi tekrar kurduğunu belirterek, müthiş bir acı yaşadıklarını gösteriyorlar. milyonluk mitingleri görmeyerek haberleştirmeyen bu ve benzeri sözümona gazeteler, şimdi bu mitinglerin perde gerisindeki amaçlarından bahsedenleri haberleştiriyorlar.. yakında, ki seçim meydanları hareketlenmeye başlayınca; mumcu'nun suratına tükürdüler.. dyp'liler ağar'ı yaktı.. solcuların arkasından giden ağar ve mumcu marksist oldu... gibi haberler yapabilirler, şaşırmamak lazım..