bugün

atatürk ü niçin seviyorum onunla niçin meşgulüm

--spoiler--
atatürk’ün, kendi varoluşsal amacını ifadeye koyan cümleleri, benim ve akılcı-kur’ancı birçok selefimin varoluşsal amacının da aynen ifadesidir. burada sadece üç sözünü verebileceğim:
“bu milletin şimdiye kadar arapların, acemlerin din maskeli iğfalleriyle aldatılmış olduğunu ispat etmek isteyen bir adamım.”
“kur’an’la uyarmak istiyorum!”
dini yozlaştırıp yalan ve hurafeyi din diye pazarlayarak halkı perişan edenlerle mücadelenin gereğinden söz ederken de şöyle diyor:
“tek başıma kalsam yine de gider onları tepelerim.”
elli yılını kur’an’ı anlayıp anlatmaya adamış bu satırların yazarının varoluşsal amacı bu sözlerde ifade bulan idealden başka nedir ki?! atatürk, imanı ve eylemleri bakımından benim, aynen imamı âzam gibi, kadı abdülcebbar gibi, necmuddin tûfî, izzüddin bin abdüsselam gibi akılcı seleflerimden biridir. dahası, atatürk, akılcı din bilginlerinin hasret ve ideallerini hayata geçirmede başarılı olmuş tek selefimdir.
--spoiler--

söylediği sözler ve yazdığı kitapların çoğunda yukarıdaki düşünceleri doğrultusunda laflar eden, türk insanının özellikle gündüzleri televizyon başında zaman geçiren gerçek dindar türk kadınının dikkatle izlediği ve bu yüzdendir ki belli çevrelerce sürekli eleştiri ve hakaret yağmuru altında tutulan önemli bir ilahiyat profesörünün yazısıdır.