bugün

kemalist değil dindar nesil istiyoruz

söylemden çok benimsenmeye gidilmesini istediğim slogandır. aslında utanç verici bir slogandır.
hani diyorsunuz ya; dindar nesil 1500 sene öncesinde kaldı diye. e işimize geldiği zaman 1500 sene önceki atadan övünmesini biliyoruz? "çağ şu devridir böyle olmak gerekir" söylemleri eğer işe yarasaydı, yüz yıllardır değişime giden mısır devleti şimdiye dünya lideri olmalıydı.

işin aslı bir birimize kızmamalıyız. birimiz konuştu diye diğeri o kiii hakkında direk " mal, cahil yorumu" diye bahsetmemeli fikirleri empoze ettirmemeliyiz.

neyse siktir et. tamam sence senin dediğin olsun bence benim dediğim. sonra vay efendim türkiye niye değişmiyor. yemişim türkiye'ni. halkın kendi kendini seçmesi düşüncesini daha benimseyemeyen ülkenin kürt vatandaşı olarak hala ben eziliyorsam, sorun ne sende ne bende ne de iktidardadır. fikir efendim fikir... fikir yıkılmamalıdır. kurtuluş savaşında çocuk genç yaşlı demeden hurraaa diye savaşa gittik sonra 30 yıl kendimize gelemedik. başımızda atatürk gibi bir lider olmasaydı(sadece liderlik özelliğinden bahsediyorum) o otuz sene elliyi bulurdu zaten. zeki, bilgili nesli o yıllar tüketti türkiye. neden? çünkü bir fikir akımı yoktu bizde. bilginler bi köşeye yumulup çalışma yapmadı, aldılar eline tüfeği hoop şehit olmaya. he merak etmeyin o yıllar üç beş bilgin şehit olmasaydı da halk olarak atlatabilirdik savaşı.