bugün

türkiye de kullanılan ilk telefonlar

görsel
ericsson gh688: ilk göz ağrımdı. Onda kendi melodini oluşturabilmek insana bilim yaptığını zannettirirdi. Soğuk metal pili yaz aylarında yanmış suratınıza merhem gibi gelirdi.

görsel
Ericsson a1018: ilk ericsson telefonum kadar içime sinmemişti. çok uzun bir anteni vardı. Diğeri bozulduğunda bunu kullanmaya başlamıştım. o anteni kırmayayım diye kendime öğütler veriyordum. Kulak kaşıyabilir, arkadaşınızı dürtebilir, koltuğun altına kaçan tavla zarını almışlığım vardır anteniyle. * bulursanız tavsiye edilir.

görsel
nokia 6110: Çok güzel telefondu lan. Kapağı güneşte falan yanar dönerli idi. Yılanın tarafımdan ilk keşfedildiği telefon.

görsel
nokia 5110: Babam yukarıdaki telefonu benden çarpınca mecburen bunu alayım dediğim telefon. Bu kraldı ama 6110 un yerini tutamadı.

görsel
nokia 3310: Benim kıymetlimdi. Çok işimi gördü, gıkını dahi çıkarmadı. En çok kullandığım ve yere düştüğünde ıhh ettiğini ekranının kaydığını görmedim yavrum benim dedirttirdi. Sonra ne olduysa güzel güzel telefonlara kendisini sattım. yazık oldu emektara. * Hala güzel tıkırında çalışanını bulsam alabilitemin olduğu telefondur.