bugün

galatasaray

hakaret edilmemesi gereken kurumdur.

aynı şekilde fenerbahçe de beşiktaş da trabzonspor da...

dışarıda höyt desen 2 gün ağlayacak velet gelmiş burada 100 yıllık camialara sövüyor. kimsin sen be amına koduum? hangi sike yararsın?

rakibiniz olabilir, sevmeyebilirsiniz ama sırf bu yüzden karşı takım taraftarına "orospu çocuğu, ibne" gibi hakaretler savurursanız bunun adı holiganlıktır, başka bir şey değil. sonra gelip de "bilinçli futbol seyircisi olmalı, neden tribünde olay çıkıyor? türkiye'deki futbol seyircisinin kültür seviyesi yükselmeli" diye nutuk atarsanız samimiyetsizin kralı olursunuz kusura bakmayın.

elbette laf sokacaksın, uğraşacaksın. rekabet burada gizli zaten. lakin her şeyin bir ölçüsü var. buradaki ergence tavır reel hayata yansıdığı zaman şu an şikayet ettiğimiz durum çıkıyor ortaya.

fenerbahçe'ye fenev, beşiktaş'a sekiztaş ya da galatasaray'a 6alatasaray diyerek o takımı küçümsediğini, taşak geçtiğini düşünen adam eminim ki tribüne çıkıp maç izlememiştir ömrü boyunca. çünkü tribünün tozunu yutan, gerçekten "taraftar" olan adam böyle ucuz yollara başvurmaz. gider on numara bir pankart açarsın, güzel bir beste yaparsın cevabını verirsin. futbolda atışma böyle olur, sikik laf oyunlarıyla değil.

onca senedir bu sözlükteyim futbol ile ilgili gördüğüm tek şey holiganizm amk. yok onu sikerim buna sokarım, o onun kocası bu bunun karısı. kaç yaşındasınız yavrum siz?

böyle mi gelişecek ülkende futbol? böyle mi bilinçlenecek seyirci? bir sorun varsa bunu temelinden çözeceksin. futbolun temeli de taraftardır. taraftar adam olacak ki futbol da adama benzeyecek.

siz hala ana bacı kayın birbirinize. böyle yapınca, çığırınca takımımı çok seviyorum oluyor değil mi? taraftarlık takımının maçına gidip iyi günde kötü günde destek vermektir. burada sidik yarıştırmak değil. sen laf sokunca tur atlamıyor takımın ya da ne bileyim borsada hisseleri falan değer kazanmıyor takımının.

bu yazının okunması için yazıya fenev, 8taş ya da ne bileyim 6alatasaray diye girmeliydim sanırım. neyse amk kime ne anlatıyorum ki.

son olarak, galatasaraylıyım.

ayrıca galatasaray seksi bir kulüptür evet;

görsel
© copyright 2005 - 2026