bugün

kedi

(bkz: kedi/#55) tıpkı bu entry de söylendiği gibi tabiatın şaheseridir.

çocukluğumdan beri özel ilgim var onlara karşı öyle böyle değil tutku gibi aşk gibi bir şey bu anlatılmaz yani. üniversite yıllarımda evde beslemek nasip oldu 4 aylık bir sokak kedisini aldım yağmurun altından getirdim eve tabi ev arkadaşım huysuzlandı 3 gün içerisinde başka bir ev bulup tek başıma yaşadım 3 yıl boyunca kedimle beraber. sonra istanbul'a ailemin yanına dönmek zorunda kaldım evde yasaktı kedi beslemek ne yapacaktım terk etmek çok zor ama mecbur terk ettim onu hemde yıllardır birlikte ziyaret ettiğimiz veteriner teyzeye. 4 yıl önce öğrendim ölmüştü benden sonra 2 yıl daha yaşadı yani çok üzüldüm günlerce doğru düzgün yemek bile yiyemedim.

sonra iş icabı yine ayrıldım istanbul'dan ertesi hafta daha eve doğru düzgün tencere tava almadan bulduğum yavru kediyi aldım sokaktan hemde işin garibi yine soğuk deli gibi bir yağmurlu havada aldım onu çöp kovasının yanından. aşığız birbirimize tabi aşklar kavgasız olmaz arada kavga ediyoruz kendisiyle. yok böyle bir güzellik. görsel

siz onu zorla sinirlendirip kızdırmadığınız sürece size tırnak atmaz zaten doğru düzgün sokak görmedi-ki nereden bilsin kavgayı gürültüyü. hava soğuksa yorganın içine girer sizinle uyur hava sıcaksa taşların üstünde uzanır boylu boyunca kendi halinde bir güzelliktir kedicik. siz çirkinleşmezseniz o da çirkinleşmez.

he "geçen gün omzuma aldım beni tırmaladı" diyorsanız o korkudandır şöyle düşünün sizden 10 kat daha büyük bir canlı sizi ellerinizden tutup havaya kaldırıyor düşerim diye korkmaz mısınız? o canlıyı tanıyor olsanız bile korkarsınız hak verin o kediciğe. onun bir insan gibi düşünmesini mantıklı hareketler yapmasını sizin için taklalar atmasını beklemeyin! kedi bu doğanın en güzel canlısıdır sizi siz olduğunuz için sever mama verdiğiniz için değil. köpeklerde güzel canlılardır ancak bir örnek vermek için yazmam gerekiyor köpek severler alınmasın bende seviyorum köpekleri. bir köpeğe mama verdiğinizde türlü şaklabanlıklar yapabilir bir ödül maması ile terlik getirmeyi öğretebilirsiniz onlara ancak kedi asla çıkarcı değildir bunu yaptıramazsınız sizi seviyorsa sever sevmiyorsa sevmez!

kedi=aşk... mükemmel bir doğa olayı allahın mucizesi diğer bir çok canlı gibi.

bugün bir haber gördüm lanet ettim şerefsizin biri bir kediyi tuvalete kadar takip ediyor ve arkasından tuvalete girip kapıyı kitliyor. kedinin gözlerini oyuyor bacaklarını kırıyor ve öldürüyor! kanım dondu bu orospu çocuğu yüzünden bugün! daha kötüsünü yaşamasını ümit ediyorum inşallah.

böyle işte kedileri sevin illaki evinize alın demiyorum ama onlara 3 liralık mamayı çok görmeyin o da yoksa yemek artıklarınızı çok görmeyin onlar her şeyi yer makarna bile yer atmayın çöpe bir kağıda koyun çöpün yanına bırakın. allah rızası için yapın sevap olduğu için değil.