bugün

vialand

istanbul'da eyüp ve gaziosmanpaşa arasındaki bölgede alibeyköy yakınlarında açılacak olan içinde alışveriş merkezinin de bulunduğu disneyland benzeri devasa temalı park.

600.000 m²’lik alanda büyükşehir belediyesine ait araziye yapılacak proje 30 yıllık yap işlet devret modeliyle; Gürsoy ve Bayraktar Yatırım ve Yönetim Ortaklığı tarfından inşa ediliyor. kuzeyinde TEM Otoyolu ve güneyinde ise E5 Karayolu yer alıyor.

girişinde 2000 m² alan üzerine yapılmış olan görkemli şatonun yer alacağı projede; devasa Roller Coaster, rafting için Rapid Ride, Splash Coaster ve Family Coaster gibi oyuncakların yanı sıra devasa king kong maketi gibi farklı oyuncaklarda bulunacak.
projenin genel müdürlüğünü Walt Disney World'de 20 yıl çalışmış olan Mehmet Emeç yapacak.

kişisel yoruma gelirsek isatanbul'da daha önce benzeri yapılmamış olan bu proje bütün bu özelliklerinin yanı sıra bünyesinde yapılacak etkinliklerle de sürekli ilgi odağı olur ve istanbul'un kalbi denilebilecek birkaç noktadan biri haline gelir. adından çokça söz ettirip devasa bir marka halini alacak gibi görünüyor vialand. çok karlı bir proje hemde çok. * tabi birde gop, eyüp ve sultangazi genç nüfusunun buraya akın edeceği gerçeği var. 23 nisan 2013'te açılacağı söyleniyor ama, mümkün değil yetişmez.

bir dev doğuyor...

http://vialand.com.tr/