bugün

özyeğin üniversitesi

bir sonraki öğretim yılı için 3.000 tl (eski tabirle 3 milyar) zam yapmıştır.. (bkz: oha)

öyle bir okul düşünün ki;

-ne adı var,
(yani bilinirlikten bahsediyorum, gerçi bir adı var ama adı farklı olsaymış çok daha iyi olurmuş, özyeğen ne amk)

-ne bir kampüsü var,
(altunizade'deki dershaneden hallice binasını ve çekmeköy'de, allah'ın bile unuttuğu bir yerde toz pislik içerisindeki buram buram çimento kokan bir binayı kampüs sayanlara selam ederim)

-ne adamakıllı mühendislik eğitimi verir,
(bu okulda mühendis değil, işletmeci yetiştirirler. sen mühendislik adayı kardeşim, evet sen, sakın buraya gelme işletmeci olmak istemiyorsan)

-ne adamakıllı sosyal etkinlikler düzenler,
(bunu anlamak için bundan önceki entryleri okuyabilirsiniz, arkadaş kimseyle tanışamadığından vs. bahsetmiş)

-ne adamakıllı bahar şenliği düzenler,
(170. entry size bir fikir verecektir. bu sene ''ya hacı en iyisi bu sene bahar şenliği hiç düzenlemeyelim'' diyen bir şenlik komitesi vardı düşünün o derece)

-ne adamakıllı ulaşım imkanı sunar,
(ilk aylarda ses çıkarmıyorduk ama 1 yıl oldu ve ulaşım hala oturmadı.. okul yönetimi ile ateştur arasındaki anlaşmazlıklar sonucu bir çok öğrenci mağdur oldu, sınavlar kaçırıldı, eve otostopla dönüldü vs.)

-ne adamakıllı öğrencilerini dinler,
(en başta direk okul yönetimine sorun olduğunu düşündüğümüz şeyleri söylesek bile ''he canım he, hallederiz'' deyip iplemeyip gönderen ve sözlükte, facebook'ta kısacası sosyal medya'daki şikayetlerden haberdar olmasına rağmen sorunu çözmek yerine entry sildirten, bu sene öğrenci memnuniyeti anketi yapılmayan okuldur)

-ne adamakıllı yurt yapar,
(gördüğüm en kullanışsız yurt. bir yurt odasında söz verilip parası alınmasına rağmen neden mutfak yapılmadığını ne açıklayabilecek ne de anlayabilecek bir insan evladı yok şu dünyada)

(bu liste uzayıp gider)

işte bu okul, türkiye'nin en pahalı okullarından biridir. yanlış bilmiyorsam, koç üniversitesi'nin ardından en pahalı ikinci üniversitedir.. koç üniversitesi pahalıdır ama verilen paranın karşılığını misliyle alırsınız (bu entry'de madde madde yazdığım şeylerin tam tersi =koç üniversitesi) ama böyle bir okula yıllık 30.000 tl vermek, daha doğrusu böyle bir okulun öğrencilerinden 30.000 tl istemesi kazıkçılık, enayi yerine koyma, öğrencileri ticari bir mal gibi görmekten başka hiç bir şey değildir.. üniversite için özyeğin tercihi yapacak potansiyel ticari mal arkadaşlarıma, 2112321312312341.kez ''bir daha düşünün'' derim

zam ile ilgili hüsnü dayı'nın yorumu ise şöyle;

http://a7.sphotos.ak.fbcd...7_1604789_124141969_n.jpg