bugün

bayan yazarların daha iyi oylandığı gerçeği

evet efendim, durum şundan ibaret;

erkek yazarların mı, bayan yazarların mı daha iyi oylandığı sorunsalı.

bayan yazarlar daha iyi oylanıyor. bayan yazarların daha iyi oylandığını nerden mi biliyorum? şöyle ki bilader, sözlükte x adlı yazar kişisinin (isim vermeyeceğim) bir başlık hakkında yaptığı tanım en beğenilen entryler arasına giriyorsa, sadece facebook iletileriyle karmasının g.tü tavan yapıyorsa, argolu veya açık seçik entryleri coşuyorsa ve işte budur üstat'a ekleniyorsa bu da ulu sözlüğün yadsınamaz bir gerçeğidir.

asıl sıkıntılı olan durum, böyle durumlardan dolayı kaliteli yazarların ortaya çıkmayışıdır. önemli değil, bayan yazarlara artı verilse de umrumda olmaz, fakat kaliteli nitelikte entryleri oylamayıp, başka nitelikte entryleri oylarsan uludağ sözlük kim iyi yazmış, kim kötü yazmış ortaya çıkmayacak, ayrıca iyi yazan yazar(erkek te olsa, bayan da olsa) hakkı yenilmiş olacaktır.

bakınız; ben bayan yazarlara (+) oy vermeyin demiyorum. kaliteli entryleri, tespitleri, başlıkları varsa ver bilader, sana kimse verme demiyor. ama elini vicdanına koy sayın sözlük yazarı, kalitesiz, niteliksiz entryleri varsa şukulama. ayrıca, o senin (+) verdiğini görmüyor. ha, özel mesaj atıp (bkz: artını verdim güzel kardeşim) diyorsan orası ayrı.

burhan abimiz aşağıdaki video'da * konuyu çok güzel özetlemiştir:

http://www.videoseyret.or...op-sifonyer-macerasi.html *

hadi eyvallah..

zorunlu tanım: nefes altın yeter (!) mantığıyla oylama yapıldığı gerçeğidir.