geri zekalılara hazırlanan haber ve bilgiler

http://siyaset.milliyet.c....2012/1545559/default.htm

Bu haberle ilgili diyeceklerim için ben de bir analiz yapayım. Başbakan bir sürü konunun üzerinden geçmiş ve ben söylediklerinin normal bir zihnin ürünü olduğundan kaygılıyım. O yüzden maalesef tek başına 3 çocuk söylemini analiz etmek durumu kurtarmıyor.

Anne karnında bebeği öldürmenin bir vatandaşı öldürmekten çok farkı var. 20 yaşına gelmiş bir birey için 20 yıllık kaynağın çöpe atılması demek. Ayrıca, etik olarak insanların zihnindeki bir tartışmayı ortaya atıp hükümetin uludere deki kusurlarını unutturmaya çalışmak basitliğine artık girmeyip biraz sorumluluk almayı öğrenmeleri lazım. Herhalde kürtaj yapan doktorları ve hastaları ergenekon kapsamında içeriye almazlar. Yoksa??

Nüfusun fazlalığı değil niteliği sizin üzerinde durmanız gereken konu değil mi? Niye ülkedeki insanların yaşantısının niteliği üzerine analiz yok? Inşaatları yapıp, gereken yiyecek içecek neyse dışarıdan alıp milyonlarca adam besleyelim, ülkede ölenleri kalanları da düşünmeye gerek yok, zaten tohumbolca var mı demek mantıklı olan?

Bir de yolsuzluğun antitezine bakalım. Neler yapılmış?

Maaşlar denmiş. Buradaki iki ayda bir ne maaşı bilmiyorum, normal maaşlarsa insanların hakkı olanı vermek farklılık değil zorunuluktur.

Duble yollarınız duble köstebek yuvaları. Arabaya dünyanın parasını ver, iyi marka olsun diye, sonra tekrar tabanı köstebek yuvalarında, kasisli tepelerde delik deşik olsun. Yol inşaatları sırasında beklenilen kuyruklar ve çekilen sıkıntıların da hesabını birileri vermeli.

Derslik yapılıyor ama öğretmen atanmıyor. Yani yaptık denilen işlerin adı var, ortada birşeyler var ama içi boş içi.

Sıkıldım hakikaten. ben mi gerizekalıyım yoksa beni gerizekalı yerine koymaya çalışanlar mı var?