bugün

tkp nin sesi

bugünkü açıklamada akp'nin "kck'yı suriye destekliyor" yalanına ve savaş kışkırtıcılığına karşı halkımız uyarılmıştır:

"içişleri Bakanı idris Naim Şahin italyan gazetecilerle görüşmesinde "Suriye'nin bölücü terör örgütü KCK'ya destek verdiğini tespit etmiş durumdayız" demiş.
Bu konuşmadan sonra, bir süre önce, Suriye'ye dönük askeri saldırılar düzenleyen "Özgür Suriye Ordusu"adlı işbirlikçi silahlı örgütün Türkiye topraklarına yerleşmiş olmasının açığa çıktığını hatırlamalıyız. AKP hükümetinin, Suriye devletinin "terörist" kabul ettiği ve ülkedeki şiddet eylemlerinden sorumlu tuttuğu Suriye Ulusal Konseyi'ne istanbul'da toplantı yapma olanakları sunmasını, bu toplantıdan çıkan kararlar arasında yer alan askeri destek taleplerini de unutmamak lazım.
Bu gerçekler ortada dururken Şahin'in, hiçbir delil göstermeden ortaya attığı iddia AKP hükümetinin Suriye'yi gayrımeşrulaştırma çabasının yeni bir örneğidir. Kamuoyunu savaşa ikna etmek için kurgulanan adice bir provokasyondur.
Halkımızı bu yalan ve provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağrıyor, hükümeti savaş politikalarından derhal vazgeçmesi için bir kez daha uyarıyoruz."