bugün
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı19
- zallın 1 aylık kazancını yazarlarına dağıtma planı5
- tayt giyen kevaşeyi götten sikmek8
- z kuşağı3
- beni biraz da şu tarafa doğru sev3
- aşkım sakso ne demek diye soran kız4
- damarsız tüysüz manisa yaprağı26
- biranın üstüne rakı içmek2
- mehdi saçmalığı ile kandırılan milyonlar13
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi20
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler24
- okan buruk'un şişirilmiş bir balon olması2
- mansur yavaş'ın iyi parti'ye geçmesi15
- distopik film önerisi6
- discordçu iki arkadaşa rastlamak3
- galatahahahahahaha3
- galatasaray12
- victor osimhen14
- babaların acayip huyları2
- aniden masayı devirip çığlık atmak2
- yandım çavuş ayranı3
- umreye gidene ve gelene ne denir7
- iremga32
- mehdi nereye inecek sorunsalı10
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması34
- yağmur yağdıktan sonra oluşan koku6
- ishal olmak5
- dursun özbek3
- uludağ sözlük evreni9
- sözlükte iki gündür dönen erkek memesi muhabbeti8
- velvet15
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni16
- bir bela geliyor8
- sözlükte marka olmak11
- sebahattin şirin21
- kedi tekmelemek11
- sözlükten birine telefon vermek3
- galatasaray'ın kırmız kart jokeri3
- köprüleri yakmak2
- la taverne des yeux2
- anın görüntüsü31
- doruk madencilik işçilerinin direnişi5
- monica bellucci bakışı3
- sözlükteki galatasaraylılar2
- yakışıklı seri katil4
- aykolik'in her gün mastürbasyon yapması29
- uludağ sözlük hacc organizasyonu5
- mustafa4
- brokeback dagindan ev almak3
- neredesiniz kızlar4
kamu personel rejimimizin kişiye ve kariyere dayalı avrupa sisteminden kadroya dayalı amerikan sistemine doğru evrilmesinin getirdiği yeniliktir. norm kadro; kamu kurum ve kuruluşlarının üstlendikleri hizmeti etkin ve verimli bir şekilde yerine getirirken yararlanacakları kadroların nitelik ve sayısal açıdan tespit edilmesidir. bu sistemle kadrolar standart hale getirilmiş; belediyeler de dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarında norm kadro yönetmeliğiyle belirlenmiş kadrolar dışında personel istihdam edilmesinin önü kapanmıştır. kurumlar kadro iptal ve ihdasını bu cetvellerde belirtilen sınır, ilke ve standartlar dahilinde gerçekleştirilirler.
norm kadro süreci 4 aşamada gerçekleşmektedir.
=> örgüt analizi
=> iş analizi
=> görev tanımları ve görev gerekleri
=> norm kadro sayısının tespiti
a) ÖRGÜT ANALiZi; HiZMETLERiN EKSiK YÜRÜTÜLMESi, ZAMANINDA YÜRÜTÜLEMEMESi, TEKNOLOJiK DEĞiŞiKLiKLERiN YAPISAL/ÖRGÜTSEL DEĞiŞiKLiĞi ZORUNLU KILMASI VEYA SUNULAN HiZMETLERiN NiTELiKSEL VE NiCELiKSEL DEĞiŞMELERi GEREKTiRMESi HALLERiNDE YAPILAN VE ÖRGÜTSEL ETKiNLiĞi ARTIRMAYI AMAÇLAYAN BiR YÖNTEMDiR.
örgütlenme ilkeleri
- UZMANLAŞMA VE BÖLÜMLENDiRME
- MERKEZi VE YERiNDEN YÖNETiM
- ESNEKLiK
- YAPISAL DENGE
- YÖNETiM ALANI
- KOMUTA BiRLiĞi
b) iş analizi; BiR iŞiN UNSURLARI iLE ONUN ÇEŞiTLi FAKTÖRLER BAKIMINDAN iÇiNDE BULUNDUĞU DURUMU VE ÖTEKi iŞLERDEN FARKLILIĞINI ORTAYA KOYAN BiLiMSEL VE TEKNiK BiR YÖNTEMDiR.
iş analizinin kapsamı
- iŞiN ADI
- iŞiN UNSURLARI
- iŞ iÇiN KULLANILAN MAKiNE VE ARAÇ GEREÇLERiN iNCELENMESi
- iŞiN ÇEŞiTLi FAKTÖRLER BAKIMINDAN iÇiNDE BULUNDUĞU DURUMUN iNCELENMESi
- iŞiN ÖTEKi iŞLERDEN FARKLILIĞININ ORTAYA KONULMASI
c) görev tanımı; iŞ ANALiZLERi iLE TOPLANAN BiLGiLERiN, HER GÖREV UNVANI iÇiN KISA VE ÖZLÜ METiNLER HALiNDE iFADE EDiLMESi VEYA HER BiR iŞiN KAPSAMINA GiREN EYLEMLERiN, iŞLEMLERiN, SORUMLULUKLARIN, GÖREVLERiN VE ÇALIŞMA KOŞULLARININ YAZILI OLARAK BELiRLENMESiDiR.
d) kadro sayısının tespiti; iŞ ANALiZi, iŞ ETÜDÜ, METOD (HAREKET) ETÜDÜ VE iŞ ÖLÇÜMÜ GiBi TEKNiKLERiNDEN BiR VEYA BiRKAÇINDAN YARARLANILARAK ELDE EDiLEN BiLGi VE iŞ YÜKLERiNE iLiŞKiN VERiLER ÇERÇEVESiNDE, ÖRGÜT ŞEMASI iÇiNDE YER ALAN HER BiRiM iÇiN NE KADAR SAYIDA VE HANGi NiTELiKTE PERSONEL iSTiHDAM EDiLMESi GEREKTiĞi TESPiT EDiLEREK NORM KADRO SÜRECi VERi KOŞULLARDA TAMAMLANIR.
(bkz: iL öZEL iDARELERi NORM KADRO iLKE VE STANDARTLARINA DAiR YöNETMELiK)
(bkz: BELEDiYE NORM KADRO iLKE VE STANDARTLARINA DAiR YöNETMELiK)
(bkz: MiLLi EĞiTiM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARIN YÖNETiCi VE ÖĞRETMENLERiNiN NORM KADROLARINA iLiŞKiN YÖNETMELiK)
norm kadro süreci 4 aşamada gerçekleşmektedir.
=> örgüt analizi
=> iş analizi
=> görev tanımları ve görev gerekleri
=> norm kadro sayısının tespiti
a) ÖRGÜT ANALiZi; HiZMETLERiN EKSiK YÜRÜTÜLMESi, ZAMANINDA YÜRÜTÜLEMEMESi, TEKNOLOJiK DEĞiŞiKLiKLERiN YAPISAL/ÖRGÜTSEL DEĞiŞiKLiĞi ZORUNLU KILMASI VEYA SUNULAN HiZMETLERiN NiTELiKSEL VE NiCELiKSEL DEĞiŞMELERi GEREKTiRMESi HALLERiNDE YAPILAN VE ÖRGÜTSEL ETKiNLiĞi ARTIRMAYI AMAÇLAYAN BiR YÖNTEMDiR.
örgütlenme ilkeleri
- UZMANLAŞMA VE BÖLÜMLENDiRME
- MERKEZi VE YERiNDEN YÖNETiM
- ESNEKLiK
- YAPISAL DENGE
- YÖNETiM ALANI
- KOMUTA BiRLiĞi
b) iş analizi; BiR iŞiN UNSURLARI iLE ONUN ÇEŞiTLi FAKTÖRLER BAKIMINDAN iÇiNDE BULUNDUĞU DURUMU VE ÖTEKi iŞLERDEN FARKLILIĞINI ORTAYA KOYAN BiLiMSEL VE TEKNiK BiR YÖNTEMDiR.
iş analizinin kapsamı
- iŞiN ADI
- iŞiN UNSURLARI
- iŞ iÇiN KULLANILAN MAKiNE VE ARAÇ GEREÇLERiN iNCELENMESi
- iŞiN ÇEŞiTLi FAKTÖRLER BAKIMINDAN iÇiNDE BULUNDUĞU DURUMUN iNCELENMESi
- iŞiN ÖTEKi iŞLERDEN FARKLILIĞININ ORTAYA KONULMASI
c) görev tanımı; iŞ ANALiZLERi iLE TOPLANAN BiLGiLERiN, HER GÖREV UNVANI iÇiN KISA VE ÖZLÜ METiNLER HALiNDE iFADE EDiLMESi VEYA HER BiR iŞiN KAPSAMINA GiREN EYLEMLERiN, iŞLEMLERiN, SORUMLULUKLARIN, GÖREVLERiN VE ÇALIŞMA KOŞULLARININ YAZILI OLARAK BELiRLENMESiDiR.
d) kadro sayısının tespiti; iŞ ANALiZi, iŞ ETÜDÜ, METOD (HAREKET) ETÜDÜ VE iŞ ÖLÇÜMÜ GiBi TEKNiKLERiNDEN BiR VEYA BiRKAÇINDAN YARARLANILARAK ELDE EDiLEN BiLGi VE iŞ YÜKLERiNE iLiŞKiN VERiLER ÇERÇEVESiNDE, ÖRGÜT ŞEMASI iÇiNDE YER ALAN HER BiRiM iÇiN NE KADAR SAYIDA VE HANGi NiTELiKTE PERSONEL iSTiHDAM EDiLMESi GEREKTiĞi TESPiT EDiLEREK NORM KADRO SÜRECi VERi KOŞULLARDA TAMAMLANIR.
(bkz: iL öZEL iDARELERi NORM KADRO iLKE VE STANDARTLARINA DAiR YöNETMELiK)
(bkz: BELEDiYE NORM KADRO iLKE VE STANDARTLARINA DAiR YöNETMELiK)
(bkz: MiLLi EĞiTiM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARIN YÖNETiCi VE ÖĞRETMENLERiNiN NORM KADROLARINA iLiŞKiN YÖNETMELiK)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar