viggo mortensen

çok çok özel bir aktör. hollywood'da eşine az rastlanır cinsten biri.

lord of the rings film setinde lakabı "no ego viggo" imiş. sahnelerde canla, başla çalışıp, ki çekimler malum kaç ay, kaç yıl sürdü, tek bir şikayette bulunmayan, herkese yardımcı olan, fiziksel beceri isteyen bütün sahnelerde eğitmenlerinden bile daha iyi iş çıkarıp "fena değilim" diyecek kadar mütevazi bir insan.

danimarkaca ve isveççe dahil olmak üzere iskandinav dillerini, ispanyolcayı da ana dili gibi konuşuyor, ayrıca fransızca da konuşabiliyor.

ressam, şiir yazıyor, müzikle ilgileniyor, birleşmiş milletler ile faaliyetleri olmuş, barış mesajlarını asla dilinden düşürmemiş (ki bush karşıtı bir insandı) tavrını dürüstçe ortaya koymuş, her filmde farklı karakterlere bürünmüş bir sanat adamı. onunla çalışanların anlattığına göre rolüne tamamen kendini veren "o" olan süper oyuncu.

Eastern promises filmiyle oscar ödülleri en iyi erkek oyuncu dalında ve 2012 altın küre ödüllerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında adaylıkları bulunuyor. bunun haricinde çeşitli ödülleri bulunuyor. kazandığı bazı ödüller;

Bent at the Coast Playhouse, Los Angeles - Dramalogue Eleştirmen Ödülü (tiyatro)
British bağımsız film ödülleri - en iyi erkek oyuncu (yüzüklerin efendisi).
Toronto Film Eleştirmenleri Birliği - en iyi erkek oyuncu (yüzüklerin efendisi)
Genie Ödülü - En iyi yardımcı erkek oyuncu.
Screen Actors Guild Ödülü - En iyi film oyuncu ekibi
Empire Dergisi 2009 - Icon Ödülü
2006 - Gold Medal of the Province and the City of León, ispanya
Memleketinden, Danimarka Krallığı - the Knight's Cross of the Order of Dannebrog