2012 eurovision şarkı yarışması

öncelikle "sade türkiye'de önemseniyor" cu varoş tekelerinden bir sıkıldım, bir sıkıldım ki anlatamam... hayatında edirneye bile gitmemiş veya yurtdışına çıkıştan anladığı haldur huldur mağaza gezip yarım buçuk günde iki binaya uzaktan bakıp gelmek olan dallamalar, bi yerden ezberleyip, orijinal olucam diye çiğneyip duruyorlar bu sakızı... bu geyiğin bir benzeri de "dünyanın hiç bir yerinde yok bu!" abuklamasıdır...

2 tane gavur tanımış, günlük hayatlarına biraz vakıf olmuş olsaydınız nasıl yanıldığınızı anlardınız. senelerdir doğru düzgün şarkı göndermeyen ingilizler bile yarışmaya hala bayılırlar. bir nevi gelenektir bu yarışma o gün (tabi ayaktakımından bahsetmiyorum) bir çok insan parti verir evde toplaşırlar, o ünlü bir spikerleri var onun anlatımıyla çok eğlenerek dinlerler. bir çok kuzey ülkesinde de eğitimli orta sınıf bu yarışmayı kaçırmaz ve sever. ilgisiz dersen italya biraz da fransa'dır onların da dil kompleksi ile ilgili bazı takıntıları var. yarışmanın son yıllarda ingilizce ağırlıklı olmasına bozuk atıyorlar.

bu seneki yarışmaya gelirsek romanya veya kıbrıs rum kesimi favori. bizim oğlan can bonomo da eğer yarı finalde bir kazaya uğramazsa ilk 5 içinde yer bulacaktır kendine.

şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

- ama yurtdışında kimse bu yarışmayı takmıyor.
- haklısın bebeğim onlar akşam evde acun seyrederler genelde.