din kültürü ve ahlak bilgisi

"senin dinin sana benim dinim bana" şeklinde bir ders verilmiş tornadan çıkıp taasupla yaşamayı ders edinen kerestelere ancak yine de odun kafalarına sokulamamıştır bu dersin niteliği, sebepleri ve neden zorunlu olmaması gerektiği. bazı insanlar ne yazık ki güdülmeyi ve koyun misali yaşamayı pek bir sevmektedir, ne de olsa onlara öğretilen budur ancak biz yine de insan olarak kendilerini az çok insanlığa yaklaştıracak bilgileri verelim diyoruz ki havlamaları durulsun bir miktar. yüzde 90 küsurunun müslüman sünni olduğunu iddia ettikleri bir memlekette kendilerini sürüden ayrı düşünen olarak tanımlayıp marjinal olduklarını düşünen bu dolly türevleri ne yazık ki her hangi bir olayın sebepleri görmekten ve çözmekten aciz ancak ve ancak "öyle olursa böyle olur" mantığıyla kurdukları hayallerin peşinde koşan zavallılar olarak kendilerini gülünç duruma düşürmektedirler. laiklik kavramından anladığı "cenaze namazına karşı olmak" gibi hıyarca bir tanım olan bazı yobaziteler için 2 ayrı uç vardır, "olsun" ya da "olmasın".
oysa bu dersin seçmeli olması hususu insanları neden rahatsız eder, neden bazı insanlar fişlenir bunu düşünemezler. kim fişler bu insanları yoksa kendinden farklı düşünen ya da inanan insanları yok etmeyi sevap sayan bazı bünyeler mi? bundan yüzlerce yıl önce kendinden farklı inanca sahip binlerce insanın soysuzca katledilmesini mubah gören bu artıklar ancak farklılıkları yok etmeyi amaç edinen bir sisteme karşı bu kadar ağır tavır alabilir elbette. anadolu'nun belli köylerinde sadece fişlemekle kalmaz bu potansiyel oy kitlesi, döver, söver, öldürür, kan akıtır. ama dedik ya büyük bir oy kitlesidir tabandır o. bu rezilliklerinin önüne geçmeye çalışmak, bunun için bir çzöüm aramak batar bazılarına. orada yaşayan insanların laik bir sistemle eğitilmesini savunmak ise küfür gibidir. ne de olsa kaldıkları gibi kalmalıdırlar, hiç bir şeyden haberleri olmadan dünyadan ayrı vahşi hayatlarını yaşamalarını savunur bu yobazcıklar. o yüzden kapatılır halk evleri, yoksa neme lazım aydınlanır insanları inançları farklı olduğu için fişlemezler falan, allah muhafaza. sonra ne yapar bu zavallı zerzevat, kafalarını gömdükleri delikten çıkarıp gün ışığını gören enikler gibi korkuya kapılırlar. o yüzden seçmeli olmamalıdır din dersi. hele ki bunun seçmeli olması gerektiğini, farklı düşüncelere ve inançlara saygı gösterilmesi gerektiğini göstermek, o insanları eğitmek çok zararlıdır. yoksa kim kalır inancını sömürecek. sonra o saf anadolulu çocukalr büyük şehirlere geldiklerinde nasıl aldatılıp malzeme yapılacaklar, nasıl dağıtılacak gazateleri dergileri kapı kapı dolaşılıp, bu değirmenin suyu nereden gelecek.
türk milleti'nin ne istediğine karar verirken bir kez daha düşünüp kendi adına konuşmak yararlı olacaktır. daha bir kaç sene öncesine kadar barajı zor geçen bu zavallıların iktidar olması "müslüman başbakan" istendiği için mi yoksa medya ve abd gazıyla millet seçeneksiz bırakılıp zorla alternatif yaratılmasıyla mı olmuştur, iyi düşünmek gerekir. tabi düşünecek kapasitesi olana.