bugün

ilhan parlak

uğur meleke kendisi hakkında şöyle bir yazı yazmıştır.

--spoiler--
Bundan tam 4 yıl önce, ispanya’yla Türkiye’nin U19 takımları Polonya’da Avrupa Futbol Şampiyonası’nda karşı karşıya geldiler. O gün, Türk forvet ilhan Parlak, ispanyol stoper Pique’yi zor durumda bıraktı. Arda’nın “Türkiye’nin Eto’o’su” diye tanımladığı ilhan 2 gol attı, 3 gün sonra Portekiz’e karşı da hat-trick yapıp turnuvayı kral olarak tamamladı.

2006’daki o maçı çok iyi hatırlıyorum. ilhan o günkü görüntüsüyle Mevlüt Erdinç’in çok önündeydi, çabuktu, son vuruşları ustacaydı (3 gün sonra ilhan 11’de, Mevlüt kulübedeydi). Pique’yse çekingendi, ağırdı ve geri dönüşlerde güçlük çekiyordu.

Turnuvadan sonra Ocak’87 doğumlu ilhan Kayseri’ye, Şubat’87 doğumlu Pique’yse Barcelona’ya döndü. Rijkaard, genç Pique’yi önce (kontratına en az 20 maçta oynama şartı koyarak) Zaragoza’ya, sonra da Manchester’a kiralayıp tecrübe kazanmasını sağladı;
Kayseri’yse bir sezonun sonunda ilhan’ı Fenerbahçe’ye sattı.

Temmuz 2008’de 21 yaşında iki büyük takım forması altında mücadele eden iki oyuncudan Pique Barcelona’da ilk 11’de yerini aldı, o sezon 45 maçta oynadı. ilhan’sa Aragones yönetimindeki Fenerbahçe’de beş lig maçında forma şansı bulabildi.

2009-2010 sezonu Pique’nin yılıydı, Barcelona’da 49 maç oynadı. Bir stoper için hiç fena sayılmayacak 4 gole imza attı, La Liga şampiyonluğu kazandı. ilhan’sa Ankaragücü’yle ligde 6 kez ilk 11’de sahaya çıktı, 2 golle sezonu tamamladı.

Bugün, 2006’daki o maçtan 4 sene sonra, o günün üzgünü Barcelonalı Pique evinde Dünya Şampiyonluğunu kutluyor. ilhan’sa Karabük yolcusu, 4 senede 5. takımın formasını giymeye hazırlanıyor.
--spoiler--

işte buradan futbol fakiri bir ülke olduğumuzu çıkarabiliriz.
güncel Önemli Başlıklar