bugün
- okan buruk9
- biranın üstüne rakı içmek4
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı21
- sözlükteki galatasaraylılar4
- babaların acayip huyları3
- adana rakı festivali2
- alevi kızların alev alev yanması8
- süt ısıtıp içine kahve ve şeker katmak2
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi21
- ona bir şey söyle3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı26
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler24
- mansur yavaş'ın iyi parti'ye geçmesi15
- tayt giyen kevaşeyi götten sikmek8
- iremga32
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması34
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorum fk maçı6
- zallın 1 aylık kazancını yazarlarına dağıtma planı5
- mehdi saçmalığı ile kandırılan milyonlar9
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni16
- mehdi nereye inecek sorunsalı10
- anın görüntüsü31
- distopik film önerisi6
- aykolik'in her gün mastürbasyon yapması29
- velvet15
- umreye gidene ve gelene ne denir7
- sözlükte marka olmak11
- kedi tekmelemek11
- sözlükte iki gündür dönen erkek memesi muhabbeti8
- monica bellucci bakışı4
- aşkım sakso ne demek diye soran kız4
- dusan vlahovic9
- galatasaray12
- sebahattin şirin21
- yağmur yağdıktan sonra oluşan koku6
- victor osimhen14
- haftanın gammazları listesi25
- beni biraz da şu tarafa doğru sev3
- ishal olmak5
- uludağ sözlük evreni9
- hazırız ve kararlıyız hedef 20712
- bir bela geliyor8
- sözlük erkeklerinin göğüsleri19
- süleymancılar14
- discordçu iki arkadaşa rastlamak3
- yemek yapmayı bilmeyen kadın17
- lamba2
- galatahahahahahaha3
- kızlar acilen konuşmamız gerek19
- uludağ sözlük hacc organizasyonu5
bireysel gelişim dosyası olarak da bilinir.yapılandırmacı eğitim anlayışının ürünlerindendir.öğrencilerin süreç temelli değerlendirilmesi esasıyla ortaya çıkmıştır.
öğrencinin öğrenme sürecindeki kazanımlarının ve başarısının kaydedildiği, öğrencinin yıl içerisinde yaptığı tüm ödev, proje ve etkinliklerin tarih sırasına göre bulunduğu, öğretmen gözlemlerinin, akran değerlendirme verilerinin ve öz değerlendirme verilerinin yer aldığı bir dosyadır.öğrenci ürünleri tarih sırasına göre portfolyo da yer aldığı için, sürecin başından sonuna kadar öğrencinin ne gibi değişiklikler geçirdiği hakkında bilgi sahibi olunmaktadır.gerektiği durumda portfolyolar bir üst sınıfa ya da bir üst eğitim kademesine aktarılabilir.böylece öğrencinin gelişimi, yıllar boyu düzenli olarak izlenebilir.
portfolyo her öğrenci için ayrı hazırlanır ve hazırlanırken öğrencinin görüşleri de alınır.
portfolyo;
- öğrencileri sadece 1-2 sınava göre değerlendirmek yerine, öğrenci kazanımlarını her yönüyle ortaya koyar.
-öğrencinin kısa bir sürede değil, eğitim süreci boyunca gelişimini takip etmeyi sağlar.
-öğrencinin sonraki eğitim süreçlerine beraberce karar vermeyi sağlar.böylece öğrenci öz değerlendirme yapmış olur.bu da öğrenciye sorumluluk bilinci kazandırır.
-öğrenciler birbirlerinin portfolyolarını inceleyip görüş bilidirebilirler.
kısaca portfolyo; ''hangi öğrenci ne biliyor?'' değil, ''bu öğrenci ne kadar biliyor?'' sorusuna cevap arar.
öğrencinin öğrenme sürecindeki kazanımlarının ve başarısının kaydedildiği, öğrencinin yıl içerisinde yaptığı tüm ödev, proje ve etkinliklerin tarih sırasına göre bulunduğu, öğretmen gözlemlerinin, akran değerlendirme verilerinin ve öz değerlendirme verilerinin yer aldığı bir dosyadır.öğrenci ürünleri tarih sırasına göre portfolyo da yer aldığı için, sürecin başından sonuna kadar öğrencinin ne gibi değişiklikler geçirdiği hakkında bilgi sahibi olunmaktadır.gerektiği durumda portfolyolar bir üst sınıfa ya da bir üst eğitim kademesine aktarılabilir.böylece öğrencinin gelişimi, yıllar boyu düzenli olarak izlenebilir.
portfolyo her öğrenci için ayrı hazırlanır ve hazırlanırken öğrencinin görüşleri de alınır.
portfolyo;
- öğrencileri sadece 1-2 sınava göre değerlendirmek yerine, öğrenci kazanımlarını her yönüyle ortaya koyar.
-öğrencinin kısa bir sürede değil, eğitim süreci boyunca gelişimini takip etmeyi sağlar.
-öğrencinin sonraki eğitim süreçlerine beraberce karar vermeyi sağlar.böylece öğrenci öz değerlendirme yapmış olur.bu da öğrenciye sorumluluk bilinci kazandırır.
-öğrenciler birbirlerinin portfolyolarını inceleyip görüş bilidirebilirler.
kısaca portfolyo; ''hangi öğrenci ne biliyor?'' değil, ''bu öğrenci ne kadar biliyor?'' sorusuna cevap arar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar