bugün

kedilerin ibnelikleri

her halleri ibneliğin dikalası..

yaz geceleri aile evinin balkonunda takılırım genelde. bu şerefsiz gecenin kör yarısı ağaçtan balkona atlayıp her seferinde beni zıplatmayı başarırdı. bazen o ağaca konan kuşlara skydiving yaparak avlıyordu. kelebek, örümcek avlarken görülmüşlüğü de vardır bu efsane avcının.

ama en ibnece olanı sanırım bazı geceler yatağıma gelmesiydi. yatağıma gelse iyi, gelip apış arama tünemesi.. uyku sersemi genital bölgede bir hırıltı duymak oldukça ekstrem bir durumdur arkadaşlar. örtüyü kaldırıp baktığımda ise cem yılmazvari "şşt kapat kapat" miyavlaması ile çileden çıkarıyordu.

sapık kedinin balığa alerjisi vardı bir de.

en dramatik anımız ise ölen yavrusuna yas tuttuğunu anlamamdı. üzülmekten ve onu okşayıp kendimce konuşmaktan başka bir şey yapamıyordum. sonra bir gün, nereden bulduysa, ağzında bir yavru kediyle eve geldi. evlat mı edindi, mafyayla işbirliği mi yaptı çözemedik şerefsizi.

kontes efsane bir kediydi. gece tembihlediğim zaman sabah erkenden gelip yastığımı tırmalayarak uyandırdığını söylemiş miydim?

minik bir kediyken annemin turşu bidonuna düşüp 3 gün sarhoş salak dolaştığında anlamalıydık. babamın sert muhalefetine rağmen 8 yıl bizimle yaşadı. babamın hakkında ters ters konuştuğu bir sabah avluda otururken gördüm en son. sonra gidip bir daha dönmedi..