bugün

uludağ sözlük bütünüyle yenilensin kampanyası

yıllardır sunulan sorun çözümü önerilerinin bir yenisi. iyi niyetle, ince elenip sık dokularak klavyelenmiş bir rapor. ancak... kendi bildiklerimizi, gördüklerimizi, düşündüklerimizi yazalım.

1-) 3. nesilden bu yana, değişik nicklerle yazarım. o zamandan beri sorunlar çığ gibi büyüdü, takım amatör kümeye düştü. borç milyon dolarları aştı ve maçlara 17 kişiyle çıkılabiliyor. durum bu: o zaman önlem almak için geç kalınmıştır. eğer zall' ın tepkisizliği ve her 10 çaylaktan 9' unu yazar yapma obsesyonu olmasaydı, şu an daha süper ligde oynuyor olabilirdik.

2-) sözlük sanal bir oluşum. sorunları var. ancak bunların hepsinin öncesinde sanal. sözlüğe ilk giriş yapıp yazdığımız dönemlerde biz de sorunlar ve çözümlerini her yerde tartıştık, sanki bir ülkenin geleceğini tartışıyorduk. ancak bu sadece bir interaktif oluşumdu. yazmak da tercih yazmamak da, hatta istenilen oluşumu meydana getirmek yönünde çalışmak da.

3-) buradaki insanların çoğunun sözlüğe girince aklından eğlenmek, iyi vakit geçirmek geçiyor. olması gereken de bu. sözlüğü olduğundan fazla ciddiye almamak gerekir. elbette formattan ayrılmamalı yazar ama bu kadar ciddiye de almamalı...

4-) çok uzun yazmaya gerek yok. zaten mbaran gayet olumlu izahatlar getirmiş. kullanışlılık adına son 5 maddeye katılmamak elde değil...