bugün
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- tai lung vs gocu22
- teslimiyet4
- asrın soygunu5
- sözlükte kavga olacak hissi4
- özel den turgutlu saldırısı öğrencilerine telefon2
- true nickli yazar18
- bu ne soğuk amk5
- sözlüktekiler kaç yaşında10
- analı avratlı sözlük kavgaları8
- karılı kızlı tiktok yerine sözlükte takılan tip4
- habire1227
- kürtler asimile edilmelidir11
- 1 gocu'ya 4 kişi dalması7
- tuvaletin evin dışında olması6
- kadınların reddedemediği teklifler6
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor20
- gocusuz bir sözlük5
- krt tv4
- et döner dürüm9
- 22 eylül istanbul gecesi2
- yanlışlıkla plaj şemsiyesine diklemesine oturmak6
- sözlükten soğumak için fırsat gözleyen yazarlar3
- bir erkek ile yanlışlıkla göz göze gelmek5
- botswana2
- ecevit döneminin kepazeliği5
- manisada okul saldırısı17
- şemsiyeli olayının gerçek yüzünü açıklıyorum8
- sarı poşet kudurtması13
- uludağ sözlük adalet sistemi5
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- evliliği ayakta tutan güçler13
- erkek kavgasının çok sıkıcı olması5
- sözlüğün embesillerle dolu olması4
- seviyenin bugün yükselmesi için ne yaptın5
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok28
- kendinden bile sakladığın şey5
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı17
- gocu'nun çaylak olması3
- şaka maka yeni bir günün başlaması2
- varlık sebebimiz3
- kadir inanır'ın kendi ailesine miras birakmaması6
- çorap kokusu2
- şanlıurfa2
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek9
- silinen entry2
- ikizler burcu kadını olmak7
- introsuyla bizi bizden alan şarkılar5
- apocalypse tank3
- kızlar geri gelsin kampanyası2
osmanlı tarihinin en meşhur celladıdır. kara ali tüm görevlerini soğukkanlılık ile gerçekleştirmiştir ama birinci ibrahim'in şehit edilmek istenmesine her ne kadar dirense de kendi canına karşılık zorla birinci ibrahim'in canını alan osmanlı celladı olarak tarihe geçmiştir.
sultan ibrahimi tahttan indirenler korku içinde yaşıyordu.ya bir gün kurtulur da hesap sormaya kalkarsa,halleri ne olacaktı?kafa kafaya verip bir süre düşündüler.
en insafsızları, şu teklifi ileri sürdü:
en iyisi öldürtelim gitsin!
dinleyenlerin kanı dondu,duyanların tüyleri diken diken oldu.
ama nasıl olur!diye mırıldandılar.ne de olsa padişahlık yapmıştır.zaten sultan genç osmanın acısı milleti halen ağlatır.yeni bir acı ile büsbütün sarsılmazlar mı?
itirazlar sönük kalınca, karar verildi:
sultan ibrahim öldürülecek!
meşhur cellat kara aliye haber ettiler.kara ali,yardımcısı hamal aliyi yanına alarak saraya gitti.iki celladı alıp sultan ibrahimin kapalı tutulduğu odaya götürdüler.
işini tez tut,işini çabuk gör,biz dışarıda bekliyoruz.
sayısız kelle uçurmuş cellat kara alinin rengi attı.bu nasıl işti?durup dururken bir eski padişah öldürülür müydü?saçını yolarak dışarı kaçtı:
ben bu işi yapamam!beni öldürün, ama bu işi yapmaya zorlamayın.sultan ibrahime kıyamam!
yakalayıp sadrazamın karşısına getirdiler.sadrazam bir süre kara aliyi tekmeledikten sonra:
bre melun!diye bağırdı.tez işini bitir,yoksa ben senin işini bitiririm!
kara ali iki gözü iki çeşme yalvarıyordu:
devletlüm,beni öldür de bu işi yaptırma,kurban olayım zorlama,tek öldür,kurtulayım.padişahımı öldüremem.
bre,o artık padişah değildir,sıradan bir saraylıdır.
yapma devletlü vezir, ben onun ekmeğini yemişim öldüremem.
sadrazam mehmet paşa tekrar tekme, tokat cellatı dövmeye girişti.bri yandan da bağırıyordu:
sen onu öldürmezsen ben seni yamağına öldürtürüm!
kara alinin yamağı hamal aliye emretti:
tez uçur şu kafirin kellesini!
hamal alinin baltası ustasının boynu üstünde parlayınca can pazarı kuruldu.cellat kara aliye ,kendi canı daha kıymetli geldi.
yapacağım diye inledi..
sultan ibrahimin odasına soktular.sultan ibrahimin sırtında kırmızı atlastan bir entari, ayağında kırmızı renkli bir şalvar ve başında kavuğu vardı.elinde bir kuran-ı kerim tutuyordu.cellatlarla arkasındakileri görünce atıldı.
işte allahın kitabı diye bağırdı,beni ne hükümle öldürdüğünüzü söyleyin!
yeniçeri ağası kara aliyi dürttü:
söyletme, işini bitir!
kara alinin vücudu zangır zangır titriyordu.ama kararı yerine getirdi.kement atıp sultan ibrahimi boğdu.iş bittikten sonra sessizce avluya çıktı.cellat çeşmesinin altına oturup dakikalarca ağladı.bir celladın vicdanı, makam hırsıyla gözleri karamış yöneticilerin vicdanından daha temiz çıkmıştı.
sultan ibrahimi tahttan indirenler korku içinde yaşıyordu.ya bir gün kurtulur da hesap sormaya kalkarsa,halleri ne olacaktı?kafa kafaya verip bir süre düşündüler.
en insafsızları, şu teklifi ileri sürdü:
en iyisi öldürtelim gitsin!
dinleyenlerin kanı dondu,duyanların tüyleri diken diken oldu.
ama nasıl olur!diye mırıldandılar.ne de olsa padişahlık yapmıştır.zaten sultan genç osmanın acısı milleti halen ağlatır.yeni bir acı ile büsbütün sarsılmazlar mı?
itirazlar sönük kalınca, karar verildi:
sultan ibrahim öldürülecek!
meşhur cellat kara aliye haber ettiler.kara ali,yardımcısı hamal aliyi yanına alarak saraya gitti.iki celladı alıp sultan ibrahimin kapalı tutulduğu odaya götürdüler.
işini tez tut,işini çabuk gör,biz dışarıda bekliyoruz.
sayısız kelle uçurmuş cellat kara alinin rengi attı.bu nasıl işti?durup dururken bir eski padişah öldürülür müydü?saçını yolarak dışarı kaçtı:
ben bu işi yapamam!beni öldürün, ama bu işi yapmaya zorlamayın.sultan ibrahime kıyamam!
yakalayıp sadrazamın karşısına getirdiler.sadrazam bir süre kara aliyi tekmeledikten sonra:
bre melun!diye bağırdı.tez işini bitir,yoksa ben senin işini bitiririm!
kara ali iki gözü iki çeşme yalvarıyordu:
devletlüm,beni öldür de bu işi yaptırma,kurban olayım zorlama,tek öldür,kurtulayım.padişahımı öldüremem.
bre,o artık padişah değildir,sıradan bir saraylıdır.
yapma devletlü vezir, ben onun ekmeğini yemişim öldüremem.
sadrazam mehmet paşa tekrar tekme, tokat cellatı dövmeye girişti.bri yandan da bağırıyordu:
sen onu öldürmezsen ben seni yamağına öldürtürüm!
kara alinin yamağı hamal aliye emretti:
tez uçur şu kafirin kellesini!
hamal alinin baltası ustasının boynu üstünde parlayınca can pazarı kuruldu.cellat kara aliye ,kendi canı daha kıymetli geldi.
yapacağım diye inledi..
sultan ibrahimin odasına soktular.sultan ibrahimin sırtında kırmızı atlastan bir entari, ayağında kırmızı renkli bir şalvar ve başında kavuğu vardı.elinde bir kuran-ı kerim tutuyordu.cellatlarla arkasındakileri görünce atıldı.
işte allahın kitabı diye bağırdı,beni ne hükümle öldürdüğünüzü söyleyin!
yeniçeri ağası kara aliyi dürttü:
söyletme, işini bitir!
kara alinin vücudu zangır zangır titriyordu.ama kararı yerine getirdi.kement atıp sultan ibrahimi boğdu.iş bittikten sonra sessizce avluya çıktı.cellat çeşmesinin altına oturup dakikalarca ağladı.bir celladın vicdanı, makam hırsıyla gözleri karamış yöneticilerin vicdanından daha temiz çıkmıştı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar