bugün
- hewal ebo17
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi9
- gürcistan8
- pforzheim şu an 36 derece4
- bursa vs edirne5
- kuran da namaz yok16
- kendine bir öğüt ver7
- velvet'e aşık olmamak mümkün değil3
- ısparta simidi8
- ateistlerin temel hatası7
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- şekersiz çay içenlerin takdir beklemesi2
- en iyi simit hangi şehirdedir8
- instagram7
- falıma bakmak için can atan sözlük yazarları7
- gocu10
- ben ıspartada yaşıyorum4
- selamun aleyküm2
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- simit ile gevrek arasındaki farklar10
- bu entry 80 artı alsın masklavi'yi chpli yapıyorum6
- memduh bashgan2
- en sevilmeyen yazar4
- grup sexte sevgilisine sert davranan adamı öldürdü7
- z kuşağı7
- erdal beşikçioğlu6
- cezayir2
- sözlük yazarlarının saatleri15
- bir geçmiş olsun alırım artık4
- usualsuspects bırak bu ayakları2
- kadınlar arası rekabet7
- eski üst segment mi yoksa yeni alt segment mi2
- vizontele 3 akp nin yolu3
- kadınlara alınabilecek hediyeler6
- bursa vs diyarbakır2
- velvet19
- bursa vs rize2
- sırrı süreyya önder2
- mülkiyetçi aşk2
- hangi manifest kızısın3
- 11 nisan 2027 amedspor galatasaray maçı3
- gornik zabrze2
- kadın kadının destekçidir5
- tügva'ya soruşturma açılması2
- suca suruklenen cocuk8
- eren kaşıkçı10
- etimesgut belediyesi ne yolsuzluk operasyonu4
- bana onu sormayin6
- luluksuluk3
- erleg han2
En maharetli baklava ustalarının Saray'da bulunduğuna kuşku yok. Saray'da baklavanın önemi, konaklardaki gibi sadece zenginlik ve ince zevk alâmeti sayılmasından değil, aynı zamanda devlet törelerine girmiş olmasındandı. 17. yüzyılın sonlarında veya 18. yüzyılın başlarında ortaya çıkmış olan baklava alayı geleneği, bunun en belirgin örneğidir. Ramazan ayının ortasında, padişahın askere iltifatı olarak, Saray'dan Yeniçeri Ocağı'na baklava giderdi. Her on askere bir sini baklava hazırlanır ve Saray mutfağı önünde dizilirdi. Silahtar Ağa, bir numaralı yeniçeri olan padişah adına ilk siniyi teslim aldıktan sonra, diğer sinilerin her birini ikişer asker nizamî olarak yüklenirdi. Her bölüğün âmirleri önde, baklava sinilerini taşıyanlar arkada, açılan kapılardan dışarı çıkarak kışlalara doğru yürüyüşe geçerlerdi. istanbul halkı, baklava alayını seyretmek için sokaklara dökülür, padişaha ve askere sevgi gösterilerinde bulunurdu. Baklavayı Osmanlı saltanatının bir sembolü haline getiren bu gelenek, Yeniçeri Ocağı ile birlikte tarihe karıştı. En son baklava alayı, Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasından iki ay önce yapılmıştı.
Osmanlı imparatorluğu'nda bir devlet törenine adını vermiş olan baklavanın, kökeni hangi etnik topluluğun geleneksel mutfak kültüründe olursa olsun, Osmanlı kültürüne ait sayılması, bir hakkın teslimi olur.
Kaynak : BAKTAD (Baklava ve Tatlı Üreticileri Birliği) - Ümit Sinan Topçuoğlu
http://www.secbaklava.com/baklavatarih.html
Osmanlı imparatorluğu'nda bir devlet törenine adını vermiş olan baklavanın, kökeni hangi etnik topluluğun geleneksel mutfak kültüründe olursa olsun, Osmanlı kültürüne ait sayılması, bir hakkın teslimi olur.
Kaynak : BAKTAD (Baklava ve Tatlı Üreticileri Birliği) - Ümit Sinan Topçuoğlu
http://www.secbaklava.com/baklavatarih.html
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar