oğlunu kürtlere vermekle tehdit eden izmirli anne

evet efendim...

izmirli ve türk bayrak desenli bisiklet yaka tişört giyen iri göğüslü bir bayandan işittiğim ve işitmemle burnumdan kanların fışkırması, afedersiniz bu lafı nasıl söyleyebilirler diyerek dinimi yuttuğum ürkütücü ve bir o kadar da faşist cümle.

bugün esenyurt hoşdere minibüsünde duydum bu cümleyi. inanın yüreğim kan ağladı. o sahneleri buyrun bir kez daha her ne kadar sinirden dinlerim tepemde de olsa siz değerli ve bir o kadar ahlaki açıdan orgazm olmuş okuyucularıma bir kez daha anlatacağım.
bugün esenyurt depo durağına gitmem gerekti. birtakım işlerimi halletmek üzere sabah erkenden kalktım, yatalak valideciğimin hazırladığı milupalı kızarmış ekmeklerden atıştırıp elime de bi galete alıp sakallarımı jöleledim. hemencecik hazırlandım ve kız bacıma potinlerimi parlattıktan sonra bi elimde galete bi elimde ecza poşetimle yola çıktım. paltom rüzgarla beraber ahenkle dans ediyor, camlardan genç kızlar ihihi gelsene diyerek göğüslerini işaret ediyordu.

hemen minibüse atladım ve gardaş şurdan bi depo al heğri diyerek parayı fırlattım ve üstü kalsın dedim. elimde de parlement vardı insanlar vay be kesin arabası serviste falandır mecburen binmiştir minibüse diye düşünsün istedim. karizmam acayipti gerçekten. minibüsçü eyvallah abi çekti ve minibüs hareket etti.

hülasa, o esnada zırlayan bi piç gördüm çok afedersiniz. nanana nanana diye sesler yapıp beni huzursuz etti.

hemen toplumsal duyarlılığım ağır bastı ve;

hanfendi susturun şu piçinizi be. kafa bırakmadı amına kodumun evladı diyerek zıpladım.
ne diosun be kürt sakallı acizemendi dindar pislik cevabını aldım.

bu cümle hiçte yabancı değildi bana...

bir anda boğazlı kazak giyen izmirli kız geldi aklıma. hani şu geçen sene görüp şoke olduğum, boğazlı kazak giymesinin ardındaki niyetin emilen boğazını gizlemek olduğu kahperengi gözlü sürtük bayan.

çocuk susmuyor, ben ise çılgına dönüyordum. hemen sürtük bayana dönerek; bakın bayan akıllı uslu durun, yeter ellağam vicdanınızı skeyim diyerek haykırdım. otobüsteki başörtülü teyzeler destek vererek yürü be evladım dercesine sırtımı sıvazlayıp beni fişeklediler başladım tansiyonumu yükseltmeye.

-ulan karı at şu çocuğu aşağı!
+atamam kürt müsün nesin yane, ismirlisiyis biz skeris ebenisi. tüm bornovayı buraya indirtme bana.
+çocuğum sen de "uslu dur yane, yoksa seni kürtlere veririm" dedi.
hiçbiri değil de o son cümledeki vurgu ben ve otobüsteki inşaatçı kürt kardeşlerimizin onurlu yüreğini çok burktu.

laiklik bu değil!