bugün

devlet kim lan

ilk olarak; konu, devletin halkı maddi yönden sömürmesi ile ilgilidir.

devletin amacını aşmasından rahatsız olan bireyin isyanıdır. devlet halka hizmet için vardır. ama günümüzde bu öyle bir hale gelmiştir ki, zevklerimiz, tutkularımız, alışkanlıklarımız için devlete haraç ödüyoruz. 7 tl ye sigara alıyoruz, 1.5 lirasını sigaraya, 5.5 lirasını devlete ödüyoruz. devlet kim birader? kim benim zevklerim için benden haraç alabilir? ben gelip sana "her sex yaptığında bana 20 tl ödeyeceksin" desem kırmaz mısın ağzımı? e devlet bundan farklı bir şey yapmıyor ki! devlet kim ki benim özgürlüklerimi kısıtlıyor? ben gelip sana "bir daha porno izlersen seni sikerim" desem verirsin odunu değil mi? e devlet yapıyor bunu, sesimizi çıkaramıyoruz. devlet kavramı artık amacını aşıyor. godomanların oyuncağı haline gelmiş. bu gün bize hizmet etmesi için halk tarafından oluşturulan devlet, halkı kendine hizmete bağlamış durumda. yani artık halk devlete hizmet için var.

neymiş, devlet bizim sağlımızı düşünüyormuş. bir çok ülkede sigara ve alkolden alınan vergiler ülkemizdekine yakın. e şimdi güzel kardeşim, nükleer silahları, nükleer santralleri yapanlar da bu devletler değil mi? e milyonlarca insanı öldürüyorsun, milyonlarcası üzerinde mutasyona sebep oluyorsun, sonra çıkıp "sağlınızı düşünüyoruz, ondan verginin amına koyuyoruz" diyorsun. ya, öldürdüklerin, zarar verdiklerin de insan değil mi arkadaş? desene şuna "ülkemizde sikini kıpırdatmadan para kazanan insanlar var, sizin vergileriniz onlar için" . kardeşim, siyaset gibi saçma bir muhabbetten insanlar milyonlar kazanıyor.

ilkel düzende düşünelim; karnınız aç, yemeğe ihtiyacınız var. ne yaparsınız? gidersiniz avlanırsınız. indirirsiniz bir ceylanı ailece 1 hafta yersiniz. avlanma sırasına harcanan emeğe x diyelim. gelelim günümüze. haftanın 6 günü köpek gibi çalışırsınız yine de geçinemezsiniz. sisteminin sizi içine soktuğu ortamın gereksinimleri sağlayamaz, alt tabaka olursunuz. harcadığınız emek 100x dir ama, siz köpek gibi yaşarsınız.

yukarıdaki hikayeden yola çıkarak gelelim devlet adamlarına. harcadıkları emek x dir, 1000x lik yaşarlar. burada sizden çalınan 99x lik emek kullanılır. siz, godomanların götünün rahatı için çalışırsınız. dünyada hangi işte aylık 10.000 tl maaş alıp, iş yerinde uyuyabilirsiniz? millet vekilleri çok rahat yapıyor bunu. 10.000 lira maaş, senenin yarısı tatil ve devlet kurumlarında inanılmaz ucuz fiyatlara yemek, içmek, giyinmek. hadi çıkın da biriniz adalet deyin buna. sadece bizim ülkemizde değil, bir çok ülkede var bu. halk devletin, yani godomanların kölesi haline getirilmiş. ve bu sistem doğduğumuzdan beri öyle güzel empoze edilmiş ki bize, sesimizi çıkarmıyoruz. bakın, çıkaramıyoruz değil, çıkarmıyoruz. öyle bir kıvama gelmişiz ki, götümüzde yarakla geziyoruz ve bu bizi hiç rahatsız etmiyor. ya adamlar resmen sikiyor bizi be! devletin var olma amacıyla, günümüzde yaptıklarının ne alakası var?!