bugün

scooby doo

sozluk dili ve edebiyati dersinden kalan yazar başlığında bulunan entry-ki kendisi aşağıdadır- "her şeyi düzelt" notu ile kendisine iade edilen yazardır. tamam ama ben herşeyi bilemem...yardımcı olsaydın modum. eksiğimizi, yanlışımızı bilelim. böyle "herşeyi" silerek, geri göndererek içimdeki yazma hevesini kırıyorsunuz.

ha derseniz ki; "bu entry bizi anlatıyor" amenna der çekilirim, ama derseniz ki; "bu entry beni bağlamaz" o zaman sormak haktır, niye?

ha ben bu entryi "yaran entry silinme nedenleri" başlığına yazardım ama, haksızlık etmeyelim, entry silinmemiş, düzeltme istekli iade edilmiş.küfür yok, hakaret yok...düşüncemin neyini düzelteyim?

ahan da o başlık ve tanım entrysi.

..sozluk dili ve edebiyati dersinden kalan yazar....

"sanal alemi sekiz kollu ahtapot tarzında sarıp sarmalamış sözlük oluşumlarının genle kurallarını ve dil hakimiyetlerini çözememiş yazardır.

ekşi ile başlayan birbirin ardı sıra patlayan sözlük forumlarında arz-ı endam eden yazar kişisi her ne hikmetse bir türlü kendi söküğünü dikememekte ve dikiş tutturamamaktadır.

nedeni öncelikle milletin çatır çutur boş bakınız vererek ulaştığı selebriti * makamına alık alık bakarak ulan ben nerede hata yapıyorum sorusuna cevap araması salık verilen yazarımız, maalesef boku bu sözlük adı verilen oluşumların titiz ve ne yaptığını bilen yönetimlerine atmaktadır. "zort sözlükten ayrılma nedeni pis kokması" olurken, "pırayvıt sözlükten ise yeterince pırayvıt olmadığının anlaşılması" nedeni ile ayrılınmıştır.

ama yalandır. dolandır. düzenbazlıktır.

biz biliyoruz oysa bu yazarın sözlüklerden istifa (!) nedenlerini lakin isim vermekte sıkıntı çekmekteyiz. zira sözlük formatı madde 1/e tepemizde demokles'in kılıcı gibi sallanmakta.

ancak yazarımızın gözden kaçırdığı bir hatası var ki, evlerden ırak olsun. yazarımız maalesef sözlük dili ve edebiyatı konusunda kendisini tam yetiştirememiştir. evet, maalesef milli eğitim bakanlığı kredili sistem döneminde bu konuyu es geçmiş ve 2 saat de olsa seçmeli bir ders koymayı akıl edememiştir. devlet yönetimi ilerigörüşlülük ile olur beyler, bayanlar...ekşiden sıçrayan kıvılcımın günün birinde tüm üniversiteleri de içine alan bir buhranlı aşka dönüşeceğini tahmin etmeli, bu buhranın içinde hatalı başlık açımı, yanlış cümle kalıpları ile ilgili olarak kafası gözü kırılan, topuğuna topuğuna sıkılan yazar nesillerinin kanlarını ellerinize bulaştırmayacaktınız. ama unutmayın sizi tarih yargılayacaktır...olmazsa sol frame'ler hükmünüzü verecek kaleminizi kıracaktır.

ama herşeyi devletten beklememek lazım. bu işi bilen birileri bu konuda kitap yazsa da kültür bakanlığı bandrol uygulamasında bu yazara biraz iskonto uygulasa...veyahut da bir usta yazar kişisi özel bir dershane açsa bu konuya temas eden, milli eğitim bakanlığı teşvik etse, maliye bakanlığı vergi indirimine gitse...hasılı hür teşebbüse yol verilse biraz, hem sözlüklerdeki ayrılan yazarların varlıkları ile şişirilen istatistik bölümleri inandırıcı olsa, hem de yazarlar ayar manyağına dönen nicklerini bırakıp da tanıdık modlardan yazar alımlarını bir on dakika açmayı rica etmese, kula kul olmasa, minneti olmasa... ne güzel olur...hem nickler gerçeğe en yakın kişi profilini üzerlerinde taşırlar hem de sözlük dili ve edebiyatı noktasında mektepli aydınlarımız olurdu...

sadet; mektepli yazar olmasak da , alaylı yazarlıktan yana eksiğimiz yoktur, bu devlet bu kafayla, daha çok tıkar bu gençliğin önünü. cem uzan gelecek hepimizi düz, pardon cem uzan gelecek dertler bitecek inşallah...amin."

yıldırım hızıyla gelen düdüt; ne düzeltme yaptım, ne noktasına dokundum. entry başlığa iade edildi tekrar. dalga mı geçiyorsunuz?
güncel Önemli Başlıklar