bugün

fenerbahçe

fenerbahçeliler sürekli bir mağduriyetten bahsediyorlar ya, hani sürekli şike yapmadıklarını söylüyorlar ya, durduk yere federasyonla sanki araları kötüymüş gibi bir hava yaratıyorlar.

fenerbahçe sezon başında emenike, lugano, dos santos ve niang'ı gönderdi. acaba fenerli yöneticiler soruşturmanın detaylarını öğrendiklerinde 'bu iş küme düşmeye kadar gider' diye düşünüp para eden futbolcuları elden çıkarmayı mı istediler?
yoksa bahsi geçen futbolcular, bu takımda oynamayı mı istemediler?

soruşturma başlayalı neredeyse 7 ay oldu. fenerbahçe sezon başında as oyuncularını elden çıkarıp yerine yenilerini almazken -hatta aldıklarını bank asya'yı düşünerek alırken (bkz: bienvenü)- şimdi ne oldu da yüksek meblağlı futbolcu transferine yöneldi.

federasyon düşmeme garantisi vermiş olabilir. zaten konuşulan da bu. şaşılacak bir durum da değil ayrıca.

ben burada fb yönetiminin tavrına ve taraftarı nasıl yönlendirdiğine dikkat çekmek istiyorum.

uzun süredir fb ile tff arasında bir kavga varmış gibi lanse ediliyor. buna fenerbahçe taraftarı gerçekten inanabilir. bu onların hüsnü zanları. bana kalırsa ortada gayet yolunda giden bir işbirliği var. tff küme düşmenin önüne geçecek düzenlenmeyi yaparak fenerin sadece puanını silecek. bunun için her türlü ortam hazırlandı. uefa ile görüşmeler, kulüpler birliği, yaa değişiklilkleri, madde üzerinde oynamalar, lig statüsünün değiştirilmesi vs.
ancak bu fener taraftarının içine sinen bir durum değil. (doğrusu da budur) fenerlilerin kendi deyimiyle şikeden dolayı yarım puan dahi silinse fenerbahçe'nin şike yaptığı tescillenmiş olacak. yani resmen şikeci konumuna düşecekler. haliyle taraftar, öpüp kokladığı, pamuklara sarmalayıp sardığı, saf duygular beslediği (ajite edeyim dedim, bu arada aykut'a çok üzülüyorum) takımını bu durumda görmek istemiyor. hem tarihe geçecek kara bir leke, hem de hallerine acınılarak azaltılmış bir ceza. hangisine yansın fenerli? kötü adam mı olsunlar, küçük emrah mı?

yaşanan sürece baktığımızda bir film senaryosu gibi geliyor bana. fenerbahçe güya küme düşmenin kaldırılmasını istemiyor, eğer şike ile ilgili kanıtlar varsa düşelim diyorlar. aynı şekilde galatasaray, trabzon vs takımları da küme düşmenin kalkmasına karşı. m.a. aydınlar da prensipte karşı olduğunu söylüyor. fener, galatasaray, beşiktaş, trabzon taraftarının hiçbiri 58.maddenin değiştirilmesini istemiyor. peki o zaman niye değiştirilmeye çalışılıyor bu madde?

saf olmayalım bu ülkede futbol anlamında fener, galatasaray, beşiktaş, trabzon'un istemediği bir şey nasıl olabilir?

kapalı kapılar ardında neler konuşuluyor? bunu bilmiyoruz. belli ki bir anlaşma var. herkesin payına düşene razı olmuş bir şekilde. cepheler belirlenmiş, hamleler hesaplanmış. bir 'güçlü' çomak sokmadıkça senaryo seyrinde gidecek gibi.

nihat özdemir arada sert açıklamalar yapıyor. fenerli yöneticiler bilindik üzere '58.kez çekiliriz' tehditleri savuruyorlar. bir anlamda taraftara oynuyorlar. fenerbahçe'nin çekilebileceğine sadece ilkokuldaki 5'i 8'le çarpabilecek seviyedeki çocuklar inanabilir diyecem diyemiyorum, çünkü inanmış fenerliler olduğunu biliyorum. koskoca adamlar koskoca zamiayla dalga geçiyorlar. biri de çıkıp demiyor ki aga bu nedir?

çekilemezsiniz, puan kesilmesine dünden razısınız. bunu maalesef hepimiz biliyoruz. ama eziklik hep bi olmalı ya, mağdur rolünü oynamaya devam edeceksiniz ya ve ne kadar korkunç bir şey ki aykut ağlamaya devam edecek. fener yenilirse zor şartlar, yenerse her şeye rağmen olacak. öyle de oluyor.

dikkat edin fenerliler hep kendilerine kurulmuş bir oyunun sahnelendiğinden bahsediyorlar. (bkz: mağduruz)fenerbahçe gibi büyük bir zamiaya kim nasıl oyun oynayabilir? kim fenerle kafa bulabilir, kim taşak geçebilir. zira büyük fenerbahçeli rambo, bir röportajında fenerbahçe çok büyüktür, kimse fenerle başa çıkamaz demiştir. ve diyelim ki bu şike iddiaları doğru değilse evet, birileri fenerbahçe'yle fena halde kafa buluyor demektir. bir oyun oynanıyordur.

ama kuvvetle muhtemel olduğu üzere ya doğruysa şike iddiaları kim, nasıl açıklayacak bu süreci?
mağduruz ayaklarını,
hakkımız yeniyor palavralarını,
çekiliriz yalanlarını,
sezon başı as futbolcularını satıp devre arası yıldız transferi yapmaları,
yukarıda saydığım bir sürü değişikliği,

en başından beri dik dursaydınız en fazla kırılırdınız, ama siz eğilip bükülmekten resmen şekil değiştirdiniz.
© copyright 2005 - 2026