bugün

1739 sayili milli egitim temel kanunu

an itibariyle küfrettiğim düzenlemeler ve ilkeler dizisi.hayır arkadaş tüm bu içeriğe sahip bir insan oluşumu olamaz.nitekim de sadece kağıt üzerinde kalmıştır.eğer eğitim fakültesi sınırları içerisinde iseniz ve türk eğitim tarihi gibi ezbere dayatılmış! ki kanun içerisinde yer alan "topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli bir kişi olacak"tır hükmü giydirilen öğrenci profiliyle pek bağdaştıramadığım bir ders için sunusunu yapmanız isteniyorsa çok küfredilesi bir kanun olabilir.
daha ikinci bölümünün başında yer alan "eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz." maddesinden sonra gelen "milli eğitim hizmeti, türk vatandaşlarının istek ve kabiliyetleri ile türk toplumunun ihtiyaçlarına göre düzenlenir." maddesi biraz sıkıntılıdır.şöyle oluyor ırk ayrımı gözetmeksizin gibi bir cümlenin ardından "türk" kelimesi bu kadar vurgulanınca "iyi de biraz önce ne dedik biz neyse sorgulama eyvallah de" demekten başka bir şey gelmiyor elden.
kanun içerisinde belirtilen öğretmen,öğrenci ve eğitim-öğretim sistemi ile şuan ki durumu değerlendirirsek sayfalarca ilkenin boşlukta sallandığı gerçeği bir parçada iç burkar.eğitim öğretim programlarının dayandırıldığı bu temel kanun daha nereye kadar dayanır bu ülkede bilinemez.
velhasıl genel olarak bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini düşündüğüm 1739 sayılı 1973 yılında kabul edilen ve sayıların karıştırılmasının mümkün olduğu kanundur.