bugün
- aktroller5
- deliliğin tedavisi9
- tunus4
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı57
- buddy dude22
- güzel kızların isimleri4
- suca suruklenen cocuk7
- pazar pazar sabahın köründe yenilmek2
- 15 haziran 2026 isveç tunus maçı2
- ona bir şey söyle15
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı5
- şenol güneş2
- evlenmek istemeyen insana seçilmemiş demek10
- yapay zeka asistanlarının samimiyet seviyesi4
- gocu29
- milli maçı izlemeyen erkek22
- evlenmeyi başaramamış kadın12
- karşı cinste hayran olunan özellik10
- 14 haziran 2026 almanya curaçao maçı10
- 2026 dünya kupası5
- kızları etkileme taktikleri4
- iran milli takımı'na los angeles ta protesto2
- deyyus u ekber5
- 15 haziran 2026 fildişi sahili ekvador maçı2
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı4
- avustralya10
- en son ne aldınız2
- zeki ve bilge insanların dövme yaptırmaması2
- şirine hangi şirinle evlenirdi sorunsalı8
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi9
- sevgili olmayalım ama arkadaş kalalım saçmalığı3
- sevgilisine ayı diyen kız6
- ezan sesinin gittikçe rahatsız etmesi4
- uğurcan çakır2
- türkiye13
- barış alper yılmaz2
- bardağı taşıran son damla7
- chp'nin hali ne olacak58
- sueda uluca5
- avradı olmayana ne tavsiye edersiniz6
- kadınlar neyden hoşlanır10
- mantı abartılmış balon bir yemektir7
- vincenzo montella9
- en iyi antidepresan19
- ayak fetişistiyim ve bununla gurur duyuyorum5
- 14 haziran 2026 maden işçilerine silahlı saldırı5
- arda güler7
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak16
- ayak yalamamış erkek kalmaması5
- sözlüğün amacı3
Benim için bebek ürünleri üreten ve mağazaları ile ürünlerini satarak perakende sektörüne de giren bir şirketken geçenlerde girdiğim bir mağazada müşterinin markayı telaffuz şekliyle beni benden almıştır.
Müşteri: Orta yaşlara merdiven dayamış, normalde bu mağazanın hedef kitlesine uymayan bir görüntü çizen yurttaşımız, şivesinden iç anadolulu olduğu anlaşılıyor
Tezgahtar: 20'li yaşların başında ufak tefek bir kız, gereksiz bir kibarlık hakim davranışlarına.
Diyalog:
M: Afedersingiz bacım ben biberon alacağdım ama
T: Tabi efendim kaç aylık bebek için kullanılacak?
M: 1-2 ay olmadı daha
T: o zaman yenidoğan ürünlerine bakalım, bikbik modelimiz var, bir de yep yep modelimiz var özellikleri vidi vidi...
M:Bacım ben ağnnamıyorum, hanım dedi ki biberon alınacak, ben sikko diye bir marka arıyorum, senSen ona göre bir şeyler ver bana da ben gideyim
Etraftaki müşteriler irkilir markayı duyunca, mağaza pür dikkat olaya odaklanır, bir iki teyze cık cık diye tepkisini dile getirir
T: (Genizden gülme sesleri çıkartarak ve müşterisine bakamayarak) grhım kihhh, o marka yok bizde chicco ürünleri satıyoruz biz
M: (cebinden bir chicco kutusundan özensizce kesilmiş bir chicco amblemi çıkarrı) Tamam bacım işte marka bu, hanım kutuyu verdi de kutu büyüktü kopardım si-hik-ko işte bunun biberonu olacak
Uzaklardaki çalışanlar kaçışmış, tezgahtar kızımızı yalnız bırakmışlardır
T: hııı, hıııı, anladım.(Genizden gelen hırıltılar kahkahaya dönme aşamasındadır, bu arada demin cık cık diyen müşteriler de mağazanın ücra yerlerine kaçışıp gülmektedirler) çikko okunuyor efendim o, çikko.
M: çikko, sikko ben bilmiyorum, ben biberon diye geldim
T: O zaman ben size bunu vereyim
M: Teşekkürler bacım
Müşteri, kasaya giderken telefonunu çıkarır "la ben sana demedimgmi böyle marka olmaz diye bak çikkoymuş o Hanife
(Karşısındaki ne dediyse artık devam eder)
Allah belaağnızı virsing ağşam ağşam, eğleniyor musunguz benimle gız, gapat, gapat haydi la gelince ben sorarım sikkoyu
Müşteri: Orta yaşlara merdiven dayamış, normalde bu mağazanın hedef kitlesine uymayan bir görüntü çizen yurttaşımız, şivesinden iç anadolulu olduğu anlaşılıyor
Tezgahtar: 20'li yaşların başında ufak tefek bir kız, gereksiz bir kibarlık hakim davranışlarına.
Diyalog:
M: Afedersingiz bacım ben biberon alacağdım ama
T: Tabi efendim kaç aylık bebek için kullanılacak?
M: 1-2 ay olmadı daha
T: o zaman yenidoğan ürünlerine bakalım, bikbik modelimiz var, bir de yep yep modelimiz var özellikleri vidi vidi...
M:Bacım ben ağnnamıyorum, hanım dedi ki biberon alınacak, ben sikko diye bir marka arıyorum, senSen ona göre bir şeyler ver bana da ben gideyim
Etraftaki müşteriler irkilir markayı duyunca, mağaza pür dikkat olaya odaklanır, bir iki teyze cık cık diye tepkisini dile getirir
T: (Genizden gülme sesleri çıkartarak ve müşterisine bakamayarak) grhım kihhh, o marka yok bizde chicco ürünleri satıyoruz biz
M: (cebinden bir chicco kutusundan özensizce kesilmiş bir chicco amblemi çıkarrı) Tamam bacım işte marka bu, hanım kutuyu verdi de kutu büyüktü kopardım si-hik-ko işte bunun biberonu olacak
Uzaklardaki çalışanlar kaçışmış, tezgahtar kızımızı yalnız bırakmışlardır
T: hııı, hıııı, anladım.(Genizden gelen hırıltılar kahkahaya dönme aşamasındadır, bu arada demin cık cık diyen müşteriler de mağazanın ücra yerlerine kaçışıp gülmektedirler) çikko okunuyor efendim o, çikko.
M: çikko, sikko ben bilmiyorum, ben biberon diye geldim
T: O zaman ben size bunu vereyim
M: Teşekkürler bacım
Müşteri, kasaya giderken telefonunu çıkarır "la ben sana demedimgmi böyle marka olmaz diye bak çikkoymuş o Hanife
(Karşısındaki ne dediyse artık devam eder)
Allah belaağnızı virsing ağşam ağşam, eğleniyor musunguz benimle gız, gapat, gapat haydi la gelince ben sorarım sikkoyu
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar