hayatında hiç bowling oynamamış genç

mevcudiyetlerinin bu kadar fazla olduğuna tanık olunca türk gençliği adına üzüntü verici hadisedir.aynı zamanda strike, spare nedir, bowling salonu kültürü nasıldır, hangi ayakkabıyla oynanırdan habersiz kazmalardır.

her zaman takıldığım bowling salonuna bayram vesilesiyle doluşan 30 luk kokoş ve yanlarındaki kazmaların acınası mı yoksa gülünesi mi demek lazım olan hallerine tanık olunca bu işin ne kadar gerisinde olduğumuzu bir kez daha hepimize hatırlatan gerçektir. önceleri bu duyarlılıklarından dolayı hepimiz takdir hisleriyle doluyken, bowling topunu gülle misali savurmalarına tanık olduktan sonra bu takdirin yerini dehşete bırakması uzun sürmedi. hatta yerden sektirmeye çalışanlardan kafamızı gözümüzü kollamaya çalışacaz derken kendi oyunumuzu bile oynayamadık.

ağaç yaşken eğilir, efendiler. biz bu gençlikle mi avrupa birliğine gireceğiz? bowling, hem zeka hem de bedeni geliştiren önemli bir spordur ve medeniyetin göstergesidir. biz de medeni olmak istiyorsak bu spora daha fazla ehemmiyet göstereceğiz, bunun başka yolu yok.